Xevi Sala, Premi Prudenci Bertrana 2016 :: La tardor literaria en català :: 80grams celebra sis anys de literatura :: Entrevista Anna Altisén :: Jo, confesso guanya el Premi Crexell 2012 :: Mor l'escriptor Emili Teixidor :: Grup 62 ja és a Google Play :: Salvador Macip guanya el Premi Carlemany :: Rafael Nadal guanya el Premi Josep Pla 2012 :: Els llibres de l'any a 80grams :: La primera novel·la de Lluís Llach arribarà a les llibreries el 2 de febrer :: 20 anys de la mort de Montserrat Roig :: Ha mort Joan Agut :: 80grams celebra 3 anys de literatura catalana :: L'escriptora Muriel Villanueva guanya el Premi Just M. Casero amb la novel·la La Gatera :: Aguilera, O'Hara i Llavina, Premis Octubre 2011 :: Rànquing de tardor 80grams 2011 :: David Cirici guanya el Premi Prudenci Bertrana :: L'infern d'Alabastre guanya el rànquing d'estiu 2011 :: Pa negre, la primera pel·lícula catalana candidata als Óscars :: Ausiàs March té perfil al Facebook :: Joaquim Carbó, Premi Trajectòria Setmana del Llibre en Català :: Cabré bat rècords i el seu llibre es reedita en només una setmana :: 80grams a Catalunya Ràdio

dilluns, 14 de setembre de 2009

Activitat :: Presentació Admirat mestre Casals / Estimat Doctor Josep Trueta

Presentació del llibre Admirat mestre Pau Casals / Estimat Doctor Josep Trueta. L’esperit d’una amistat en 79 cartes

Data: 14 de setembre de 2009
Lloc: Sala Segarra, Ateneu Barcelonès
Hora: 19:30 tarda

Tots dos van excel·lir en les seves professions; tots dos van exiliar-se; tots dos van lluitar amb les seves armes, un arquet i un bisturí, per la pau; tots dos van ser candidats al Premi Nobel; tots dos van gaudir del reconeixement incondicional dels seus contemporanis; tots dos van defensar la democràcia, la llibertat i la dignitat de l'home; tots dos van mantenir una catalanitat insubornable. És difícil trobar-se amb dos catalans més universals que Casals i Trueta i que aquesta definició realment no sigui exagerada; és sorprenent constatar com només des de la fidelitat a un poble s'assoleix una projecció simbòlica a tot el món; és extraordinari descobrir que, per sobre de qualsevol altre consideració, van ser dos grans amics. Estimat doctor / Admirat mestre recull les cartes que s'han conservat de la correspondència entre tots dos amics. Es tracta d'un epistolari gairebé complet, on es poden anar resseguint esdeveniments com la reacció de Casals al conèixer la posició anglesa un cop acabada la II Guerra Mundial, l'obtenció de la càtedra d'Oxford pel doctor Trueta, l'inici dels Festivals de Prada, les peripècies de les campanyes del Nobel o l'estat de salut del Mestre, sempre amb Catalunya com a marc de fons. Una correspondència escrita per un artista i un científic, però on les paraules reflecteixen sentiments i anhels.
Intervindran en la presentació: Amèlia Trueta, filla del doctor Trueta; Pepa Domingo, directora de la Fundació Pau Casals i Joaquim Torra, curador de l’edició.
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

1 comentari:

  1. Per cert, felicitats per la nominació als premis Blocs 2009! T'ho mereixes!

    http://www.directe.cat/article/els-premis-blocs-catalunya-ja-tenen-finalistes-16489

    ResponSuprimeix

Related Posts with Thumbnails