Xevi Sala, Premi Prudenci Bertrana 2016 :: La tardor literaria en català :: 80grams celebra sis anys de literatura :: Entrevista Anna Altisén :: Jo, confesso guanya el Premi Crexell 2012 :: Mor l'escriptor Emili Teixidor :: Grup 62 ja és a Google Play :: Salvador Macip guanya el Premi Carlemany :: Rafael Nadal guanya el Premi Josep Pla 2012 :: Els llibres de l'any a 80grams :: La primera novel·la de Lluís Llach arribarà a les llibreries el 2 de febrer :: 20 anys de la mort de Montserrat Roig :: Ha mort Joan Agut :: 80grams celebra 3 anys de literatura catalana :: L'escriptora Muriel Villanueva guanya el Premi Just M. Casero amb la novel·la La Gatera :: Aguilera, O'Hara i Llavina, Premis Octubre 2011 :: Rànquing de tardor 80grams 2011 :: David Cirici guanya el Premi Prudenci Bertrana :: L'infern d'Alabastre guanya el rànquing d'estiu 2011 :: Pa negre, la primera pel·lícula catalana candidata als Óscars :: Ausiàs March té perfil al Facebook :: Joaquim Carbó, Premi Trajectòria Setmana del Llibre en Català :: Cabré bat rècords i el seu llibre es reedita en només una setmana :: 80grams a Catalunya Ràdio

dimarts, 28 de juliol del 2009

Novetat :: Potser perquè érem nens

Potser perquè érem nens
Ricard Biel
Ara Llibres
Juliol 2009
Guanyadora del premi J.M Casero 2008

:: ©lub de lectura
:: Retalls radiofònics



SINOPSI: Aquesta és la història d'una transformació. De la relació entre dos germans a través de la mirada innocent, i a estones malèvola, del príncep acabat de destronar a qui el sentiment d'odi envers la seva germana acabada de néixer el fa prendre consciència de tot allò que l'envolta: de la precarietat familiar, de les infidelitats i les venjances que hi tenen lloc i de la seva gradual desintegració.Una història colpidora però plena de moments tendres i esperançadors, narrada amb ambició i seguretat. Premi J. M. Casero 2008.
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

2 comentaris:

  1. He acabat de llegir aquesta novel·la breu però no per això menys bona que qualsevol que sigui més voluminosa. Avui en dia sembla que els llibres hagin de ser de més de 500 pàgines, cosa que, de vegades, és negativa perquè hi ha el risc de perdre força amb més extensió, o de caure en el pecat del best-seller: una trama molt sovint calcada en novel·les dins d'aquesta classificació (deixo a banda certes excepcions que, malgrat ser entre els llocs alts de les vendes, excel·leixen en qualitat literària), un continu estat de clímax a la fi de cada capítol, que deixa penjada l'audiència maliciosament...

    Aquesta novel·la curta és una joia, tendra i cruel, segons toqui, on l'evolució del pensament del lector va de la mà de l'evolució del personatge principal, que n'és tanmateix el narrador de la novel·la. De manera simpàtica i tràgica, crua i amb sentiments, segons com convingui, passem de l'animadversió vers la Bet a l'estima més sincera cap a la mateixa noieta entremaliada i tossuda, capriciosa també, però, per damunt de tot, humana, molt humana. Com aquest llibre de Ricard Biel. Versemblant i deliciosa.


    d.

    ResponElimina

Related Posts with Thumbnails