Xevi Sala, Premi Prudenci Bertrana 2016 :: La tardor literaria en català :: 80grams celebra sis anys de literatura :: Entrevista Anna Altisén :: Jo, confesso guanya el Premi Crexell 2012 :: Mor l'escriptor Emili Teixidor :: Grup 62 ja és a Google Play :: Salvador Macip guanya el Premi Carlemany :: Rafael Nadal guanya el Premi Josep Pla 2012 :: Els llibres de l'any a 80grams :: La primera novel·la de Lluís Llach arribarà a les llibreries el 2 de febrer :: 20 anys de la mort de Montserrat Roig :: Ha mort Joan Agut :: 80grams celebra 3 anys de literatura catalana :: L'escriptora Muriel Villanueva guanya el Premi Just M. Casero amb la novel·la La Gatera :: Aguilera, O'Hara i Llavina, Premis Octubre 2011 :: Rànquing de tardor 80grams 2011 :: David Cirici guanya el Premi Prudenci Bertrana :: L'infern d'Alabastre guanya el rànquing d'estiu 2011 :: Pa negre, la primera pel·lícula catalana candidata als Óscars :: Ausiàs March té perfil al Facebook :: Joaquim Carbó, Premi Trajectòria Setmana del Llibre en Català :: Cabré bat rècords i el seu llibre es reedita en només una setmana :: 80grams a Catalunya Ràdio

dijous, 18 de juny del 2009

Novetat :: Roc de Quer. Relats dels Pirineus

Roc de Quer
Relats dels Pirineus

Varis autors
Editorial Proa
Juny 2009


SINOPSI: Relats diversos sobre el Pirineu, arran de la trobada a la Cerdanya de l’any 2008. Roc de Quer (‘pedra de pedra’) és un d’aquests dobles topònims típics dels Pirineus, com Vall d’Aran (‘vall de la vall’) o Pont de Suert (‘pont del pont’). Roc de Quer també és una expressió popular de la Seu d’Urgell i és en aquest sentit que el fem servir com a títol del recull de textos (relats, contes i experiències personals), escrits amb motiu de la XV Trobada d’Escriptors catalans i occitants a l’Alt Urgell, l’estiu del 2008: Pep Coll, Maite Salord, Joan-Claudi Fôret, Isidre Domenjó, Antònia Escala, Josep M. Sala-Valldaura, Aurelià Lassaca, Joan- Loís Lavit, Albert Villaró i Sergi Javaloyès, entre d’altres. Roc de Quer centra el seu àmbit d’acció en la geografia que va d’Organyà a la Seu d’Urgell, amb el majestuós Cadí com a teló de fons i una temàtica àmplia, que va de l’experiència de la pròpia trobada, amb contes sobre antics oficis, com els tractants de bestiar; vells costums, com el d’aprofitar els aplecs religiosos per maridar pubilles i cabaleres; històries de rectors i margendones; el relat històric d’uns fugitius de la Revolució Francesa, ara que “els dimonis s’han emparat per sempre més de França”, i la divertida peripècia de dos guàrdies civils reconvertits en mossos d’esquadra a punt de jubilar-se, als quals encomanen vigilar la trobadad’escriptors que és l’origen i el nucli d’aquest recull que presentem.
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts with Thumbnails