Xevi Sala, Premi Prudenci Bertrana 2016 :: La tardor literaria en català :: 80grams celebra sis anys de literatura :: Entrevista Anna Altisén :: Jo, confesso guanya el Premi Crexell 2012 :: Mor l'escriptor Emili Teixidor :: Grup 62 ja és a Google Play :: Salvador Macip guanya el Premi Carlemany :: Rafael Nadal guanya el Premi Josep Pla 2012 :: Els llibres de l'any a 80grams :: La primera novel·la de Lluís Llach arribarà a les llibreries el 2 de febrer :: 20 anys de la mort de Montserrat Roig :: Ha mort Joan Agut :: 80grams celebra 3 anys de literatura catalana :: L'escriptora Muriel Villanueva guanya el Premi Just M. Casero amb la novel·la La Gatera :: Aguilera, O'Hara i Llavina, Premis Octubre 2011 :: Rànquing de tardor 80grams 2011 :: David Cirici guanya el Premi Prudenci Bertrana :: L'infern d'Alabastre guanya el rànquing d'estiu 2011 :: Pa negre, la primera pel·lícula catalana candidata als Óscars :: Ausiàs March té perfil al Facebook :: Joaquim Carbó, Premi Trajectòria Setmana del Llibre en Català :: Cabré bat rècords i el seu llibre es reedita en només una setmana :: 80grams a Catalunya Ràdio

dilluns, 15 de juny del 2009

Novetat :: La solitud de Patrícia

La solitud de Patrícia
Carles Quílez
La Magrana
Juny 2009
Novel·la negra
Premi Crims de Tinta


SINOPSI: Patrícia Bucana és una periodista inquieta, irreverent, vocacional i solitària. Les seves fonts als Mossos d’Esquadra li filtren la notícia de la seva vida: dos presumptes membres dels serveis secrets francesos han estat detinguts a Barcelona amb un poderós i sofisticat armament, quan presumiblement es disposaven a perpetrar un magnicidi. Els serveis secrets espanyols i francesos, aliats en la lluita contra el terrorisme, pretenen fer ombra sobre el cas. Paral·lelament, els Mossos intenten capturar un violador i assassí de prostitutes que actua a la ciutat. Aquestes dues línies argumentals aniran convergint a mesura que avança la investigació de Patrícia. La jove periodista haurà d’anar recomponent les peces d’un cas en què s’acaba involucrant més enllà de l’aspecte professional, posant en perill la pròpia vida. Descobrir la veritat es converteix en una aventura de continuat qüestionament personal i d’autoafirmació, en què haurà de posar a prova els seus principis i obligacions com a periodista i els seus objectius vitals. La novel·la transcorre en un escenari urbà, principalment a la Barcelona contemporània, on els personatges es mouen en un món desconegut per al gran públic, en què les altes instàncies i els baixos fons es barregen constantment. El context de la trama serveix, a més, per dibuixar les relacions que s’estableixen entre periodistes, policies, jutges i delinqüents, així com per explicar el difícil equilibri entre la llibertat d’informació i les conveniències del poder polític. Tot plegat parteix d’experiències que l’autor ha viscut en els vint anys que porta com a responsable de la secció de tribunals i policia de la Cadena Ser a Catalunya. La novel·la conserva el caràcter propi del gènere periodístic i, en conseqüència, en la sevaconstrucció narrativa s’utilitzen fragments d’atestats policials i resolucions judicials que donen verosimilitud a la història.
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts with Thumbnails