Xevi Sala, Premi Prudenci Bertrana 2016 :: La tardor literaria en català :: 80grams celebra sis anys de literatura :: Entrevista Anna Altisén :: Jo, confesso guanya el Premi Crexell 2012 :: Mor l'escriptor Emili Teixidor :: Grup 62 ja és a Google Play :: Salvador Macip guanya el Premi Carlemany :: Rafael Nadal guanya el Premi Josep Pla 2012 :: Els llibres de l'any a 80grams :: La primera novel·la de Lluís Llach arribarà a les llibreries el 2 de febrer :: 20 anys de la mort de Montserrat Roig :: Ha mort Joan Agut :: 80grams celebra 3 anys de literatura catalana :: L'escriptora Muriel Villanueva guanya el Premi Just M. Casero amb la novel·la La Gatera :: Aguilera, O'Hara i Llavina, Premis Octubre 2011 :: Rànquing de tardor 80grams 2011 :: David Cirici guanya el Premi Prudenci Bertrana :: L'infern d'Alabastre guanya el rànquing d'estiu 2011 :: Pa negre, la primera pel·lícula catalana candidata als Óscars :: Ausiàs March té perfil al Facebook :: Joaquim Carbó, Premi Trajectòria Setmana del Llibre en Català :: Cabré bat rècords i el seu llibre es reedita en només una setmana :: 80grams a Catalunya Ràdio

dimecres, 10 de juny de 2009

Notícia :: Joan Solà, Premi d'Honor de les Lletres catalanes

El lingüísta Joan Solà va rebre ahir el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes que concedeix Ómnium Cultural i que està dotat amb 30.000 euros. El guardó és un reconeixement a mes de 30 anys de carrera d'un dels máxims referents del món acadèmic literari actual i del panorama intelectual del nostre país.

Fa pocs dies va ser investit Doctor Honoris Causa a la Universitat de Lleida, acaba de publicar el seu últim llibre Plantem Cara, i ara reb el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes. El lingüística Joan Solà comença a rebre el reconeixement que es mereix per una vida dedicada a la llengua catalana. Catedràtic i professor de filologia catalana a la Universitat de Barcelona, Joan Solà és des de principis d'aquest mes vicepresident de l'Institut d'Estudis catalans. Té una quarantena de llibres publicats sobre llengua i en especial sobre sintaxi. És articulista del diari Avui, i precisament del recull d'aquests articles neix el seu últim llibre Plantem Cara. Va rebre la Creu de Sant Jordi el 2005, un preludi dels reconeixements que no para de rebre aquests dies.
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Cap comentari:

Publica un comentari

Related Posts with Thumbnails