Xevi Sala, Premi Prudenci Bertrana 2016 :: La tardor literaria en català :: 80grams celebra sis anys de literatura :: Entrevista Anna Altisén :: Jo, confesso guanya el Premi Crexell 2012 :: Mor l'escriptor Emili Teixidor :: Grup 62 ja és a Google Play :: Salvador Macip guanya el Premi Carlemany :: Rafael Nadal guanya el Premi Josep Pla 2012 :: Els llibres de l'any a 80grams :: La primera novel·la de Lluís Llach arribarà a les llibreries el 2 de febrer :: 20 anys de la mort de Montserrat Roig :: Ha mort Joan Agut :: 80grams celebra 3 anys de literatura catalana :: L'escriptora Muriel Villanueva guanya el Premi Just M. Casero amb la novel·la La Gatera :: Aguilera, O'Hara i Llavina, Premis Octubre 2011 :: Rànquing de tardor 80grams 2011 :: David Cirici guanya el Premi Prudenci Bertrana :: L'infern d'Alabastre guanya el rànquing d'estiu 2011 :: Pa negre, la primera pel·lícula catalana candidata als Óscars :: Ausiàs March té perfil al Facebook :: Joaquim Carbó, Premi Trajectòria Setmana del Llibre en Català :: Cabré bat rècords i el seu llibre es reedita en només una setmana :: 80grams a Catalunya Ràdio

dimecres, 15 d’abril del 2009

Novetat :: Sobre els plaers. Manual de l'optimisme

Sobre els plaers
Manual de l'optimista

Joan Barril
Edicions 62
19 d'abril 2009
Divulgació

CONTRAPORTADA: “¿Què passaria si el plaer fos gratuït i es convertís només en l’efecte d’una educació optimista i d’un agermanament entre el desig i la sorpresa? D’això és del que tracta aquest llibre. (…) El plaer és, entre altres coses, una mostra de l’adaptibilitat humana. (…) En la soledat, en el captiveri, sempre hi ha hagut un raig de llum que entrava per la finestra, un moment de calma, una cançó recordada, el gust d’una pela de patata crua, el tacte balsàmic de l’aigua. Si això ha estat així en condicions extremes, ¿què no podem fer per extreure de la vida quotidiana la destil•lació inesperada de petits benestars de l’ànima?”. Els petits plaers del dia a dia són molts i gratuïts, i sovint arriben sense buscar-los. Per gaudir-ne només cal saber veure’ls quan passen. Mestre de l’observació, Joan Barril fa anys que s’hi dedica. A Sobre els plaers ens mostra que per fruir del dia a dia, per copsar mostres de benestar de l’ànima en la vida quotidiana no cal res més que una actitud optimista i adaptar el nostre rellotge a un nou temps interior. Un temps lent, ric, intens i savi que ens ensenyarà a reconèixer els petits plaers de cada dia i a ser ràpids per fer-los nostres.
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts with Thumbnails