Xevi Sala, Premi Prudenci Bertrana 2016 :: La tardor literaria en català :: 80grams celebra sis anys de literatura :: Entrevista Anna Altisén :: Jo, confesso guanya el Premi Crexell 2012 :: Mor l'escriptor Emili Teixidor :: Grup 62 ja és a Google Play :: Salvador Macip guanya el Premi Carlemany :: Rafael Nadal guanya el Premi Josep Pla 2012 :: Els llibres de l'any a 80grams :: La primera novel·la de Lluís Llach arribarà a les llibreries el 2 de febrer :: 20 anys de la mort de Montserrat Roig :: Ha mort Joan Agut :: 80grams celebra 3 anys de literatura catalana :: L'escriptora Muriel Villanueva guanya el Premi Just M. Casero amb la novel·la La Gatera :: Aguilera, O'Hara i Llavina, Premis Octubre 2011 :: Rànquing de tardor 80grams 2011 :: David Cirici guanya el Premi Prudenci Bertrana :: L'infern d'Alabastre guanya el rànquing d'estiu 2011 :: Pa negre, la primera pel·lícula catalana candidata als Óscars :: Ausiàs March té perfil al Facebook :: Joaquim Carbó, Premi Trajectòria Setmana del Llibre en Català :: Cabré bat rècords i el seu llibre es reedita en només una setmana :: 80grams a Catalunya Ràdio

dimarts, 10 de març del 2009

Gabriel Janer Manila

Gabriel Janer Manila

Algaida, Mallorca, 1940
Va créixer en una família que regentava una botiga de teixits i objectes de merceria a l'interior de Mallorca. Va estudiar Magisteri a l'Escola Normal de Palma i va treballar com a mestre durant 15 anys en dues escoles rurals i en una altra d’un suburbi de la capital. El 1970 es va llicenciar en Pedagogia per la Universitat de Barcelona, i vuit anys més tard, va llegir la tesi sobre "La problemàtica educativa dels infants selvàtics. El cas Marcos", un estudi sobre un cas de marginació social, la història d'un nen que va viure abandonat a les muntanyes de Sierra Morena i que ha inspirat aquesta novel•la. Actualment és catedràtic d'Antropologia a la Universitat de les Illes Balears. El 1967 es va donar a conèixer com a escriptor i des d'aleshores no ha deixat de publicar novel•la, assaig i narrativa infantil i juvenil. La seva obra ha estat guardonada amb els premis més prestigiosos de la nostra literatura.
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts with Thumbnails