Xevi Sala, Premi Prudenci Bertrana 2016 :: La tardor literaria en català :: 80grams celebra sis anys de literatura :: Entrevista Anna Altisén :: Jo, confesso guanya el Premi Crexell 2012 :: Mor l'escriptor Emili Teixidor :: Grup 62 ja és a Google Play :: Salvador Macip guanya el Premi Carlemany :: Rafael Nadal guanya el Premi Josep Pla 2012 :: Els llibres de l'any a 80grams :: La primera novel·la de Lluís Llach arribarà a les llibreries el 2 de febrer :: 20 anys de la mort de Montserrat Roig :: Ha mort Joan Agut :: 80grams celebra 3 anys de literatura catalana :: L'escriptora Muriel Villanueva guanya el Premi Just M. Casero amb la novel·la La Gatera :: Aguilera, O'Hara i Llavina, Premis Octubre 2011 :: Rànquing de tardor 80grams 2011 :: David Cirici guanya el Premi Prudenci Bertrana :: L'infern d'Alabastre guanya el rànquing d'estiu 2011 :: Pa negre, la primera pel·lícula catalana candidata als Óscars :: Ausiàs March té perfil al Facebook :: Joaquim Carbó, Premi Trajectòria Setmana del Llibre en Català :: Cabré bat rècords i el seu llibre es reedita en només una setmana :: 80grams a Catalunya Ràdio

dimecres, 7 de gener del 2009

Maruja Torres guanya el Premi Nadal i Gaspar Hernández el Josep Plà

L'escriptora i periodista Maruja Torres s'ha endut el premi Nadal 2009 amb la novel·la "Esperadme en el cielo". El també periodista i presentador del programa l'Ofici de Viure de Catalunya Ràdio, ha guanyat el premi de prosa Josep Plà d'aquest any amb la novel·la "Silenci".

Ahir es va celebrar la 65ena edició del Premi Nadal de Novel·la, i la 41ena edició del Premi Josep Plà de prosa en català, premis que atorga l'editorial Destino. Amb l'històric Ritz tancat per obres, va ser l'hotel Avenida Palace el que va rebre 400 convidats a aquesta gala literària que des de fa dècades se celebra la nit de Reis.

El Nadal 2009 se l'ha endut Maruja Torres entrant així al grup selecte dels escriptors que ténen el premi Nadal i el premi Planeta: José María Gironella, Luis Romero, Ana María Matute, Jesús Fernández Santos, Carlos Rojas, Rosa Regàs, Lucía Etxebarría i Juan José Millás. La periodista ha obtingut el guardó dotat amb 18.000 euros amb la novel·la "Esperadme en el cielo"on narra com es pren unes vacances per retrobar-se amb els escriptors desapareguts Terenci Moix i Manuel Vázquez Montalbán. El Josep Plà, dotat amb 9.000 euros, se l'ha endut aquest any el periodista Gaspar Hernández amb la seva primera novel·la "Silenci", un llibre que narra la història d'una japonesa que combat un càncer amb espiritualitat. Les obres sortiran publicades al febrer.

El jurat del Premi Nadal ha seleccionat com a novel·la finalista l'obra "El libro del amor esquivo", de Rubén Abella, novel·la que pren com a referència el "Llibre del Bon Amor" de l'Arxipreste de Hita, encara que adaptat a les circumstàncies del segle XXI..

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts with Thumbnails