Xevi Sala, Premi Prudenci Bertrana 2016 :: La tardor literaria en català :: 80grams celebra sis anys de literatura :: Entrevista Anna Altisén :: Jo, confesso guanya el Premi Crexell 2012 :: Mor l'escriptor Emili Teixidor :: Grup 62 ja és a Google Play :: Salvador Macip guanya el Premi Carlemany :: Rafael Nadal guanya el Premi Josep Pla 2012 :: Els llibres de l'any a 80grams :: La primera novel·la de Lluís Llach arribarà a les llibreries el 2 de febrer :: 20 anys de la mort de Montserrat Roig :: Ha mort Joan Agut :: 80grams celebra 3 anys de literatura catalana :: L'escriptora Muriel Villanueva guanya el Premi Just M. Casero amb la novel·la La Gatera :: Aguilera, O'Hara i Llavina, Premis Octubre 2011 :: Rànquing de tardor 80grams 2011 :: David Cirici guanya el Premi Prudenci Bertrana :: L'infern d'Alabastre guanya el rànquing d'estiu 2011 :: Pa negre, la primera pel·lícula catalana candidata als Óscars :: Ausiàs March té perfil al Facebook :: Joaquim Carbó, Premi Trajectòria Setmana del Llibre en Català :: Cabré bat rècords i el seu llibre es reedita en només una setmana :: 80grams a Catalunya Ràdio

diumenge, 2 de novembre del 2008

Club de lectura :: Tanta Vida

©lub de lectura
Tanta Vida

Alejandro Palomas
Columna Edicions
Juny del 2008
Novel·la

« El dolor i les adversitats assetgen una família de set dones. »

BREU SINOPSI: Mencia, Lia, Flàvia, Helena, Agnès, Bea i Irene pateixen, estimen, ploren i riuen. Però, sobretot, s’afermen amb valor i decisió a la vida. Sumides en la solitud i la indefensió, mares i filles tenen en l’àvia Mencia el seu puntal.

VALORACIÓ PERSONAL: Llibre de sentiments atrapats, d'emocions latents però mai dites. És la història d'una família de set dones de tres generacions, relacionades per les seves diferències i similituds alhora. Retrat magistral de les relacions familiars i de l'interior femení. Creació molt solvent de tots i cadascun dels personatges. Molt trist, però no dramàtic. La tristesa és inherent a tot el llibre, t'acompanya com una atmosfera, però sense manifestar-se en cap moment com a protagonista. Els secrets familiars es van desgranant lentament, com el moviment de les ones en un dia de mar calmada. El mar i concretament l'Illa de Menorca, és l'escenari de la història. L'illa ja és evocadora per si sola, però el treball de l'autor és mostrar-nos com el paisatge es relaciona amb els estat d'ànims i els moments personals de cadascun dels personatges. Escrit amb estil poètic però directe. La realitat més punyent es mostra sense escrúpols a través de l'àvia Mència. Cada personatge és un com un model de persona. Segur que tots i totes ens sentirem identificats amb algun tret de cadascuna d'elles. Per mi un dels autors actuals que millor sap arribar a l'ànima humana en tota la seva complexitat.

1 comentari:

  1. Per mi no ha estat d'aquells libres que t'enganxen des de la primera pàgina, però si un dels que més m'ha agradat últimament. Tal i com dius a la teva valoració, la tristesa és present a tot el llibre, però allunyant-se del drama, l'autor ho compensa amb tocs d'humor provocats pel personatge de la Mencia, una autèntica experta en això de viure. Molt ben traçats tots els perfils cada personatge, la personalitat de cada dona queda definida pràcticament des del començament. He de dir que a partir d'un cert punt, no pots deixar de llegir i cap al final, desitjes que no s'acabi. Molt recomanable!

    ResponElimina

Related Posts with Thumbnails