Xevi Sala, Premi Prudenci Bertrana 2016 :: La tardor literaria en català :: 80grams celebra sis anys de literatura :: Entrevista Anna Altisén :: Jo, confesso guanya el Premi Crexell 2012 :: Mor l'escriptor Emili Teixidor :: Grup 62 ja és a Google Play :: Salvador Macip guanya el Premi Carlemany :: Rafael Nadal guanya el Premi Josep Pla 2012 :: Els llibres de l'any a 80grams :: La primera novel·la de Lluís Llach arribarà a les llibreries el 2 de febrer :: 20 anys de la mort de Montserrat Roig :: Ha mort Joan Agut :: 80grams celebra 3 anys de literatura catalana :: L'escriptora Muriel Villanueva guanya el Premi Just M. Casero amb la novel·la La Gatera :: Aguilera, O'Hara i Llavina, Premis Octubre 2011 :: Rànquing de tardor 80grams 2011 :: David Cirici guanya el Premi Prudenci Bertrana :: L'infern d'Alabastre guanya el rànquing d'estiu 2011 :: Pa negre, la primera pel·lícula catalana candidata als Óscars :: Ausiàs March té perfil al Facebook :: Joaquim Carbó, Premi Trajectòria Setmana del Llibre en Català :: Cabré bat rècords i el seu llibre es reedita en només una setmana :: 80grams a Catalunya Ràdio

dimecres, 12 de novembre del 2008

Joan Francesc Mira

Joan Francesc Mira. Escriptor, antropòleg, sociòleg i professor universitari

València 1939
És un dels referents centrals de la literatura catalana contemporània. Ha publicat nombrosos llibres d’assaig i novel·les, entre les quals destaca Borja papa (1996), una de les seves obres més populars. Amb El professor d’història, concebuda a partir del mite de Faust, Mira tanca la trilogia narrativa iniciada amb Els treballs perduts (1989) –a partir del mite d’Hèrcules– i Purgatori (2003) –sobre la part central de la Comèdia de Dante–. La prosa de seda de Joan F. Mira no fa sinó confirmar que és un dels més grans narradors dels darrers cinquanta anys. També ha signat una traducció de la Divina Comèdia i dels Evangelis. És Premi d’Honor de les Lletres Catalanes. Sempre ha estat molt compromès políticament amb el nacionalisme valencià.

OBRES:

  • El bou de foc (1974)
  • El desig dels dies (1981)
  • Viatge al final del fred (1983)
  • El treballs perduts (1989)
  • Borja Papa (1996) Premi Joan Crexells, premi Nacional de la Crítica de Literatura Catalana, premi de la Crítica del Escriptors Catalans.
  • Purgatori (2002) Premi Sant Jordi.
  • El profesor d’història (2008)
  • Vida i final dels moriscos valencians (2009)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts with Thumbnails