Xevi Sala, Premi Prudenci Bertrana 2016 :: La tardor literaria en català :: 80grams celebra sis anys de literatura :: Entrevista Anna Altisén :: Jo, confesso guanya el Premi Crexell 2012 :: Mor l'escriptor Emili Teixidor :: Grup 62 ja és a Google Play :: Salvador Macip guanya el Premi Carlemany :: Rafael Nadal guanya el Premi Josep Pla 2012 :: Els llibres de l'any a 80grams :: La primera novel·la de Lluís Llach arribarà a les llibreries el 2 de febrer :: 20 anys de la mort de Montserrat Roig :: Ha mort Joan Agut :: 80grams celebra 3 anys de literatura catalana :: L'escriptora Muriel Villanueva guanya el Premi Just M. Casero amb la novel·la La Gatera :: Aguilera, O'Hara i Llavina, Premis Octubre 2011 :: Rànquing de tardor 80grams 2011 :: David Cirici guanya el Premi Prudenci Bertrana :: L'infern d'Alabastre guanya el rànquing d'estiu 2011 :: Pa negre, la primera pel·lícula catalana candidata als Óscars :: Ausiàs March té perfil al Facebook :: Joaquim Carbó, Premi Trajectòria Setmana del Llibre en Català :: Cabré bat rècords i el seu llibre es reedita en només una setmana :: 80grams a Catalunya Ràdio

dilluns, 24 de març del 2014

Novetat :: Els nois

Els nois 
Toni Sala
L'Altra Editorial
Febrer 2014
Novel·la 

" A la fotografia es veia un Peugeot negre amb el capó arrugat i el vidre del parabrisa fet miques. La plaça del radiador s'havia després i el motor estava separat del cotxe, perquè amb l'accident havia caigut, l'havien dut a part fins el dipòsit municipal on havien tirat la fotografia. Morts dos germans en accident a Vidreres. L'estrebada salvatge que només per un miracle d'elasticitat no arrenca de cop la teranyina d'una família o d'un poble sencer." Toni Sala, Els nois. 

Aquest és el punt de partida d'aquest relat esplèndid, inquietant, a moments pertorbador, que entra de manera afiladíssima i precisa dins la vida de quatre personatges afectats en graus diferents per la mort dels dos germans. La prosa de Sala és despulladíssima i directa com un cop de puny a la boca de l'estómac, i recolza amb mestria la seva profunditat psicològica, la seva habilitat per acostar-se a les parts més fosques de l'ànima humana. Eugènia Broggi

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

1 comentari:

  1. Aquest l'he llegit. Em va costar una mica. És una història interessant, i encara més la manera d'explicar-la, però prefereixo històries més planeres i no tan reflexives, tot dóna massa voltes en un espai molt petit.

    ResponElimina

Related Posts with Thumbnails