Xevi Sala, Premi Prudenci Bertrana 2016 :: La tardor literaria en català :: 80grams celebra sis anys de literatura :: Entrevista Anna Altisén :: Jo, confesso guanya el Premi Crexell 2012 :: Mor l'escriptor Emili Teixidor :: Grup 62 ja és a Google Play :: Salvador Macip guanya el Premi Carlemany :: Rafael Nadal guanya el Premi Josep Pla 2012 :: Els llibres de l'any a 80grams :: La primera novel·la de Lluís Llach arribarà a les llibreries el 2 de febrer :: 20 anys de la mort de Montserrat Roig :: Ha mort Joan Agut :: 80grams celebra 3 anys de literatura catalana :: L'escriptora Muriel Villanueva guanya el Premi Just M. Casero amb la novel·la La Gatera :: Aguilera, O'Hara i Llavina, Premis Octubre 2011 :: Rànquing de tardor 80grams 2011 :: David Cirici guanya el Premi Prudenci Bertrana :: L'infern d'Alabastre guanya el rànquing d'estiu 2011 :: Pa negre, la primera pel·lícula catalana candidata als Óscars :: Ausiàs March té perfil al Facebook :: Joaquim Carbó, Premi Trajectòria Setmana del Llibre en Català :: Cabré bat rècords i el seu llibre es reedita en només una setmana :: 80grams a Catalunya Ràdio

divendres, 11 de gener del 2013

Notícia :: Laura Borràs nova directora de la Institució de les lletres catalanes

La professora Laura Borràs serà la nova directora de l'Institució de les Lletres catalanes. Borràs substituirà a Oriol Izquierdo en el càrrec i el degà de la institució continuarà sent Francesc Parcerisas. 

El Conseller de Cultura Ferran Mascarell ha fet pública aquesta setmana la decisió de nomenar Laura Borràs com a nova directora de ILC, al costat de Francesc Parcerisas, que continuarà ocupant el càrrec de degà. Borràs accedirà al càrrec dimarts vinent, agafant el relleu d'Oriol Izquierdo, que s'ha encarregat de la institució els últims temps. 
El conseller de cultura ha lloat les qualitats de Laura Borràs, com el profund coneixement de la literatura catalana, tant de la història de la literatura com de l'actual, i la qualitat en la gestió que ha demostrat en l'organització de commemoracions i actes de reconeixement del patrimoni literari català i d'una manera molt especial el domini en l'aprofitament de les noves tecnologies per obtenir projecció local i global del patrimoni literari català. 
La tasca de Laura Borràs serà millorar la projecció del conjunt del patrimoni literari, reforçar el paper de la institució en les commemoracions culturals i d'escriptors, difondre la creativitat dels escriptors, repensar els ajuts a la creació i buscar aliances amb altres entitats culturals, tot plegat utilitzant les eines actuals.

Laura Borràs és llicenciada en filologia catalana i doctora 'cum laude' en filologia romànica. És professora de la Universitat de Barcelona. A més dirigeix un grup de recerca relacionat amb la comunicació 2.0. Durant l'any 2012 ha esta comissària de l'Any literari Sales, Calders i Tísner. 
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts with Thumbnails