Xevi Sala, Premi Prudenci Bertrana 2016 :: La tardor literaria en català :: 80grams celebra sis anys de literatura :: Entrevista Anna Altisén :: Jo, confesso guanya el Premi Crexell 2012 :: Mor l'escriptor Emili Teixidor :: Grup 62 ja és a Google Play :: Salvador Macip guanya el Premi Carlemany :: Rafael Nadal guanya el Premi Josep Pla 2012 :: Els llibres de l'any a 80grams :: La primera novel·la de Lluís Llach arribarà a les llibreries el 2 de febrer :: 20 anys de la mort de Montserrat Roig :: Ha mort Joan Agut :: 80grams celebra 3 anys de literatura catalana :: L'escriptora Muriel Villanueva guanya el Premi Just M. Casero amb la novel·la La Gatera :: Aguilera, O'Hara i Llavina, Premis Octubre 2011 :: Rànquing de tardor 80grams 2011 :: David Cirici guanya el Premi Prudenci Bertrana :: L'infern d'Alabastre guanya el rànquing d'estiu 2011 :: Pa negre, la primera pel·lícula catalana candidata als Óscars :: Ausiàs March té perfil al Facebook :: Joaquim Carbó, Premi Trajectòria Setmana del Llibre en Català :: Cabré bat rècords i el seu llibre es reedita en només una setmana :: 80grams a Catalunya Ràdio

dilluns, 10 de desembre de 2012

Notícia :: Núria Pradas, Premi Carlemany 2012

La novel·la 'Sota el mateix cel' de Núria Pradas guanya el Premi Carlemany 2012. La proposta de l'autora és una història d'amor ambientada a la Segona Guerra Mundial. 

L'any passat el Premi Carlemany va canviar d'orientació i va passar de premiar novel·les històriques a premiar novel·les que fomentin la lectura entre els més joves. L'any passat el guanyador va ser Salvador Macip amb 'Hipnofòbia' i aquest any ha estat Núria Pradas la guanyadora del premi amb la novel·la 'Sota el mateix cel'. Una de les novetats del canvi d'orientació del premi és la configuració del jurat, ja que són joves d'entre 14 i 16 anys les que jutgen les novel·les pre-seleccionades pel premi. 
La guanyadora del Carlemany 2012, Núria Pradas, ha publicat més de 30 novel·les des que l'any 1995 es donés a conèixer amb 'Sol d'hivern'. Pradas, que fins fa set anys va compaginar escriptura i docència, ha estat reconeguda amb premis com Ferran Canyameres, el Carmesina i el Ciutat d'Olot. 'Sota el mateix cel' explica la història d'un jove alemany que arriba a casa d'una noia francesa durant la Segona Guerra Mundial. La novel·la serà publicada al març del 2013 per l'editorial Columna. 
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts with Thumbnails