Xevi Sala, Premi Prudenci Bertrana 2016 :: La tardor literaria en català :: 80grams celebra sis anys de literatura :: Entrevista Anna Altisén :: Jo, confesso guanya el Premi Crexell 2012 :: Mor l'escriptor Emili Teixidor :: Grup 62 ja és a Google Play :: Salvador Macip guanya el Premi Carlemany :: Rafael Nadal guanya el Premi Josep Pla 2012 :: Els llibres de l'any a 80grams :: La primera novel·la de Lluís Llach arribarà a les llibreries el 2 de febrer :: 20 anys de la mort de Montserrat Roig :: Ha mort Joan Agut :: 80grams celebra 3 anys de literatura catalana :: L'escriptora Muriel Villanueva guanya el Premi Just M. Casero amb la novel·la La Gatera :: Aguilera, O'Hara i Llavina, Premis Octubre 2011 :: Rànquing de tardor 80grams 2011 :: David Cirici guanya el Premi Prudenci Bertrana :: L'infern d'Alabastre guanya el rànquing d'estiu 2011 :: Pa negre, la primera pel·lícula catalana candidata als Óscars :: Ausiàs March té perfil al Facebook :: Joaquim Carbó, Premi Trajectòria Setmana del Llibre en Català :: Cabré bat rècords i el seu llibre es reedita en només una setmana :: 80grams a Catalunya Ràdio

dilluns, 3 de desembre del 2012

Notícia :: Mireia Vancells guanya el Premi de Narrativa Marítima Vila de Cambrils "Josep Lluís Savall"

L'escriptora Mireia Vancells ha guanyat el 4t Premi de Narrativa Vila de Cambrils "Josep Lluís Savall" amb la novel·la Negra memòria. Memòries d'un vell cuiner d'ultramar. El premi està dotat amb 3.000 euros i inclou la publicació de la novel·la guanyadora per part de l'editorial Cossetània durant el 2013. 

Negra memòria. Memòries d'un vell cuiner d'ultramar, és el recull de memòries del masnoví Gabriel Batalla, explicades en primera persona. El relat s'inicia al 1897 quan el vell protagonista recorda en forma de flashback l'època en què era un adolescent obsessionat amb la idea d'embarcar-se i marxar a l'altra banda de l'Atlàntic, a fer fortuna. La novel·la narra les peripècies que el narrador es veu obligat a viure a partir d'aquell moment i explica amb detall i molta emoció la part més fosca de la carrera de les Amèriques, així com també dibuixa amb molta precisió les interioritats de la vida dels 'indianos'. La novel·la l'ha escrit Mireia Vancells autora d'El secret de la germandat', una novel·la autopublicada fa un parell d'anys. 
Aquesta és la novel·la guanyadora del 4t Premi de Narrativa Vila de Cambrils "Josep Lluís Savall" que s'ha fet públic aquest cap de setmana. Un premi dotat amb 3.000 i que inclou la publicació de la novel·la guanyadora per part de l'editorial Cossetània.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

6 comentaris:

  1. Una escriptora brillant però encara millor germana!! Et mereixes moltíssim aquest reconeixement després de l'esforç i la il·lusió que hi has abocat. Un petó immens!!!
    Gemma

    ResponElimina
  2. Moltes felicitats Mireia, espero poder gaudir llegint els teus llibres moltes vegades més!! una abraçada.
    Xavi,

    ResponElimina
  3. Felicitats a la Mireia, i que els de Cambrisl continuïn editant el premi malgrat la crisi. Bona gent de mar.

    ResponElimina
  4. He tingut el plaer de llegir tant "El secret de la germandat" aixi com l'esboç de "Negra memòria" i haig de dir que la Mireia té una manera d' escriure que t'enganxa des de la primera plana." Negra memòria " és senzillament apassionant. Molt recomanable. Realment es mereixia guanyar. Felicitats Mireia. Irene.

    ResponElimina
  5. Moltíssimes felicitats Mireia!!! Has fet un cim, però te'n queden molts d'altres que de ben segur aconseguiràs. El secret em va encantar i el recomano a tothom i ara ja friso per llegir "Negra memòria". Una forta abraçada. Ester.

    ResponElimina
  6. Felicitats Mireia! Ets una gran escriptora i això és només el principi! Aviat un dels teus llibres serà un Best-Seller, ja veuràs! Una forta abraçada, Wilfred

    ResponElimina

Related Posts with Thumbnails