Xevi Sala, Premi Prudenci Bertrana 2016 :: La tardor literaria en català :: 80grams celebra sis anys de literatura :: Entrevista Anna Altisén :: Jo, confesso guanya el Premi Crexell 2012 :: Mor l'escriptor Emili Teixidor :: Grup 62 ja és a Google Play :: Salvador Macip guanya el Premi Carlemany :: Rafael Nadal guanya el Premi Josep Pla 2012 :: Els llibres de l'any a 80grams :: La primera novel·la de Lluís Llach arribarà a les llibreries el 2 de febrer :: 20 anys de la mort de Montserrat Roig :: Ha mort Joan Agut :: 80grams celebra 3 anys de literatura catalana :: L'escriptora Muriel Villanueva guanya el Premi Just M. Casero amb la novel·la La Gatera :: Aguilera, O'Hara i Llavina, Premis Octubre 2011 :: Rànquing de tardor 80grams 2011 :: David Cirici guanya el Premi Prudenci Bertrana :: L'infern d'Alabastre guanya el rànquing d'estiu 2011 :: Pa negre, la primera pel·lícula catalana candidata als Óscars :: Ausiàs March té perfil al Facebook :: Joaquim Carbó, Premi Trajectòria Setmana del Llibre en Català :: Cabré bat rècords i el seu llibre es reedita en només una setmana :: 80grams a Catalunya Ràdio

dijous, 1 de setembre del 2011

La 'reentré' amb Cabré com a gran protagonista

La reentré litèraria en català arrenca aquests dies amb moltes i variades propostes malgrat la crisi. La gran protagonista però és sens dubte la última novel·la de Jaume Cabré 'Jo confesso', l'esperat retorn de l'autor set anys després de la publicació de 'Les veus del Pamano'. Aquesta novel·la s'edita avui 1 de setembre, el mateix dia que 80grams torna a funcionar després de les vacances. Benvinguts! 

És inqüestionable que Jaume Cabré és l'autor més internacional de la literatura catalana. I ho demostra, entre d'altres coses que la seva última novel·la 'Jo confesso', que s'edita avui, surti a la venda simultàniament en català, castellà, francès, alemany i anglès. La nova proposta de Cabrè és una de les novetats més destacades de la tardor, que arrenca amb força literàriament parlant. De nou la música és el fil conductor de la història de 'Jo confesso'. El protagonista, l'Adrià, un nen superdotat i criat sense amor, troba un violí del segle XVIII al despatx del seu pare, un instrument que ens acompanyarà per un viatge literari de l'Eixample de Barcelona al Congo i del segle XX al XIII. 
Però la tardor ens porta altres propostes literàries molt interessants. La última novel·la del valencià Ferran Torrent 'Ombres en la nit', la història d'un gitano valencià que ingressa presoner al camp de Dachau, per retratar el genocidi gitano emprés pels nazis que va matar a 600.000 membres d'aquesta ètnia. Es publicarà a finals d'octubre. També podrem gaudir de novel·la negra escrita en català de la mà de Teresa Solana i la seva nova proposta 'L'hora zen', el tercer cas dels bessons detectius Borja i Eduard que es publicarà a mitjans d'octubre. I Andreu Martín que també torna amb nova novel·la al novembre 'Cabaret Pompeya', Premi Sant Joan Unnim 2011, i 'Quan la nit mata el dia'. Nova proposta també de Joan Daniel Bezsonoff  'La melancolia dels oficials', ironia i espionatge d'Alger a París i de Tànger a Frankfurt. També tindrem nova novel·la sobre l'amor contemporani d'Isidre Grau 'Els amants volàtils', i nova proposta de Carles Casajoana 'Un escàndol sense importància'. Entre els altres títols que ens portarà aquesta tardor hi ha: 'El límit exacte dels nostres cossos' de Iolanda Batallé, 'Una història particular' de Marta Cardona, 'Perla del Mediterràneo' de Sílvia Soler, 'Pagèsiques' de Perejaume, '(Quasi) tots els contes de Marta Pessarodona, 'El port del nou món' de Xulio Ricardo Trigo, entre d'altres.


. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts with Thumbnails