Xevi Sala, Premi Prudenci Bertrana 2016 :: La tardor literaria en català :: 80grams celebra sis anys de literatura :: Entrevista Anna Altisén :: Jo, confesso guanya el Premi Crexell 2012 :: Mor l'escriptor Emili Teixidor :: Grup 62 ja és a Google Play :: Salvador Macip guanya el Premi Carlemany :: Rafael Nadal guanya el Premi Josep Pla 2012 :: Els llibres de l'any a 80grams :: La primera novel·la de Lluís Llach arribarà a les llibreries el 2 de febrer :: 20 anys de la mort de Montserrat Roig :: Ha mort Joan Agut :: 80grams celebra 3 anys de literatura catalana :: L'escriptora Muriel Villanueva guanya el Premi Just M. Casero amb la novel·la La Gatera :: Aguilera, O'Hara i Llavina, Premis Octubre 2011 :: Rànquing de tardor 80grams 2011 :: David Cirici guanya el Premi Prudenci Bertrana :: L'infern d'Alabastre guanya el rànquing d'estiu 2011 :: Pa negre, la primera pel·lícula catalana candidata als Óscars :: Ausiàs March té perfil al Facebook :: Joaquim Carbó, Premi Trajectòria Setmana del Llibre en Català :: Cabré bat rècords i el seu llibre es reedita en només una setmana :: 80grams a Catalunya Ràdio

dijous, 21 d’abril del 2011

Setmana de Sant Jordi a 80grams
Fins divendres tria i remena a la Paradeta 80grams de Sant Jordi. Cada dia t'oferirem diverses propostes literàries de diferents gèneres, perquè puguis escollir amb calma quin llibre regalaràs aquesta diada.
Fes-nos tu també la teva proposta!

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
La quarta Paradeta 80grams la dediquem a la No Ficció.

Aicnàlubma
Joaquim M. Puyal i Ortiga
Columna
En aquest llibre, per primera vegada, el lector trobarà formalitzats els seus drets, en tant que espectador de la televisió gratuïta, segons la proposta que elabora el nostre conegut comunicador.

Editorial Meteora
Aquest llibre ens relata una part de l'exili, tant exterior com interior i tan poc difós de les dones intel·lectuals catalanes de l'època de la República de 1939 que, en solitud o amb els seus familiars, van haver de marxar cap a altres terres o amagar-se i autoexcloure’s de la societat per la por a la represàlia i, en la major part dels casos, amb l’ànima i l’esperança esmicolades.
 
 
 
 
Paraules d'amor
101 declaracions apassionades
Víctor Amela i Roser Amils
Els autors han convidat a 101 personatges de la vida social catalana a parlar amb passió sobre l’amor en qualsevol dels seus àmbits. Declaracions d’amor, experiències personals... tothom ha posat la seva guspira de creativitat per fer d’aquest llibre el millor regal per a tots aquells qui estimem.
 
 
 
 Espanya, capital París
Germà Bel
La Campana
Espanya, capital París és un llibre imprescindible per a qualsevol ciutadà, amb independència de les seves idees, que vulgui entendre amb claredat quina és la intenció permanent de l’Estat espanyol: convertir Madrid en la capital total.




Ara Llibres
Laura Borràs ens guia en un viatge apassionant pels pilars de la literatura i ens respon amb un sí rotund a la pregunta de si té sentit, en ple segle xxi, llegir els clàssics. Mai no és tard per arribar als clàssics, perquè precisament pel fet de ser-ho, guarden al seu interior un secret inexhaurible. 
 
 
 
Vida de colònia és un llibre de gran format il·lustrat i d'acurada edició, que retrata un gran moment històric de Catalunya i mostra, per primera vegada, la vida quotidiana a les colònies tèxtils catalanes de les valls fluvials del Llobregat, el Ter i el Cardener.
 
 
 
Josep Martínez
Arola Editors
Drakcelona. Ciutat de dracs és la culminació d’un projecte fotogràfic iniciat l’any 2007 a Barcelona.La idea de cercar i establir un referent estètic i visual de la ciutat va portar Mtnz’ a una recerca i captura, per tota la ciutat, de l’animal mitològic per excelència: el drac.




Rafel Nadal
Columna
Quan el poder es dilueix i s’amaga, només queden a la vista els mandarins. Des de la posició privilegiada que atorga la pràctica del periodisme i la direcció d’una de les capçaleres més importants de Catalunya, Rafel Nadal ha tingut accés a moments íntims i reveladors d’algunes d’aquestes personalitats de l’àmbit polític, empresarial i cultural de dins i fora de Catalunya.
 
 
La Campana
A Blanc bo busca negre pobre Gustau Nerín, un antropòleg que coneix molt bé el continent africà, desmitifica la cooperació internacional. A través de les experiències que ha recollit treballant i viatjant, rebat amb arguments econòmics, sociològics, morals i, com no, antropològics, les suposades bondats de les ONG i l’ajuda oficial al desenvolupament.



Marc Serena
La Magrana
Marc Serena ha plantejat al fer la volta al món i conviure amb 25 joves de la seva edat, 25 anys, de 25 països. Joves pobres, rics, amb estudis o sense, revolucionaris, conformistes, ocupats o desocupats, de grans metròpolis, de poblets perduts... perfils molt diferents, rabiosament actuals, sorprenents i plens de matisos que ofereixen nous punts de vista del món. 
 
 
 
Pare Manel
Més aprop de la terra que del cel
Francesc Buxeda i Aliu
Angle Editorial
El reconeixement a un personatge polièdric amb una vida  dedicada als altres o coherent amb si mateix. El Pare Manel no és un capellà qualsevol. Encara que algunes persones només en coneguin el seu vessant mediàtic, moltes saben que treballa dia a dia per combatre la marginació social. El do del Pare Manel és el d’ajudar els altres o, com diu ell, el d’acompanyar- los.
 
 
L'hora de la veritat és un cant a la vida que no defuig la proximitat de la mort, una incitació a donar ales a les nostres vocacions ocultes, les que hem mantingut amagades tants anys i que ara, alliberades i redescobertes, poden finalment florir.
 
 
 
 
 
 Fes-nos les teves recomanacions de llibres de no ficció!
Omplim la Paradeta 80grams llibres entre tots!

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts with Thumbnails