Xevi Sala, Premi Prudenci Bertrana 2016 :: La tardor literaria en català :: 80grams celebra sis anys de literatura :: Entrevista Anna Altisén :: Jo, confesso guanya el Premi Crexell 2012 :: Mor l'escriptor Emili Teixidor :: Grup 62 ja és a Google Play :: Salvador Macip guanya el Premi Carlemany :: Rafael Nadal guanya el Premi Josep Pla 2012 :: Els llibres de l'any a 80grams :: La primera novel·la de Lluís Llach arribarà a les llibreries el 2 de febrer :: 20 anys de la mort de Montserrat Roig :: Ha mort Joan Agut :: 80grams celebra 3 anys de literatura catalana :: L'escriptora Muriel Villanueva guanya el Premi Just M. Casero amb la novel·la La Gatera :: Aguilera, O'Hara i Llavina, Premis Octubre 2011 :: Rànquing de tardor 80grams 2011 :: David Cirici guanya el Premi Prudenci Bertrana :: L'infern d'Alabastre guanya el rànquing d'estiu 2011 :: Pa negre, la primera pel·lícula catalana candidata als Óscars :: Ausiàs March té perfil al Facebook :: Joaquim Carbó, Premi Trajectòria Setmana del Llibre en Català :: Cabré bat rècords i el seu llibre es reedita en només una setmana :: 80grams a Catalunya Ràdio

dijous, 21 d’abril del 2011

Notícia :: Augmenta la lectura en català i els llibres en prèstec a les biblioteques públiques durant l'últim any

Els catalans llegeixen quatre llibres l'any de mitjana segons el Baròmetre de la comunicació i la cultura. Molts d'aquests llibres han estat agafats a les biblioteques públiques ja que el 40 per cent de la població catalana ja té carnet de biblioteca.

Llegir llibres és el segon consum cultural més habitual entre els catalans, després d'escoltar música. El 2010, els catalans van llegir de mitjana 3'9 llibres, xifra lleugerament superior a la de fa quatre anys (3'4). L'hàbit de la lectura a Catalunya arriba, així, a gairebé el 60% de la població, que reconeix llegir com a mínim un llibre cada any. De l'estudi també se n'extreu el perfil més habitual de lector: dona, d'entre 25 i 34 anys, amb estudis superiors, treballadora i de classe mitjana-alta. 
 Avui s'han conegut també xifres de l'ús de les biblioteques públiques durant el 2010. El 40 per cent de la població catalana ja té carnet de biblioteca. En total les biblioteques catalanes tenen 3.016.698 usuaris. Durant el 2010 se n'han registrat 158.877 de nous. Els centres catalans van rebre durant l'any passat més de 23 milions de visites i paradoxalment el llibres de paper han augmentat un 15 per cent el seu préstec respecte els altres formats. I és que la crisi pot haver tingut alguna cosa a veure en el préstec de llibres en detriment del consum de literatura. 
 Font: ACN
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

1 comentari:

Related Posts with Thumbnails