Xevi Sala, Premi Prudenci Bertrana 2016 :: La tardor literaria en català :: 80grams celebra sis anys de literatura :: Entrevista Anna Altisén :: Jo, confesso guanya el Premi Crexell 2012 :: Mor l'escriptor Emili Teixidor :: Grup 62 ja és a Google Play :: Salvador Macip guanya el Premi Carlemany :: Rafael Nadal guanya el Premi Josep Pla 2012 :: Els llibres de l'any a 80grams :: La primera novel·la de Lluís Llach arribarà a les llibreries el 2 de febrer :: 20 anys de la mort de Montserrat Roig :: Ha mort Joan Agut :: 80grams celebra 3 anys de literatura catalana :: L'escriptora Muriel Villanueva guanya el Premi Just M. Casero amb la novel·la La Gatera :: Aguilera, O'Hara i Llavina, Premis Octubre 2011 :: Rànquing de tardor 80grams 2011 :: David Cirici guanya el Premi Prudenci Bertrana :: L'infern d'Alabastre guanya el rànquing d'estiu 2011 :: Pa negre, la primera pel·lícula catalana candidata als Óscars :: Ausiàs March té perfil al Facebook :: Joaquim Carbó, Premi Trajectòria Setmana del Llibre en Català :: Cabré bat rècords i el seu llibre es reedita en només una setmana :: 80grams a Catalunya Ràdio

diumenge, 26 d’octubre de 2008

Emili Teixidor

Emili teixidor. Escriptor i pedagog
Roda de Ter 1934

Mestre i llicenciat en Dret, Lletres i periodisme. Té una producció molt extensa dedicada sobretot al públic infantil i juvenil, tot i que les seves novel·les per adults també han conreat molt èxits. També ha escrit guions cinematogràfics i exerceix com editor. Ha col·laborat i col·labora en diversos mitjans de comunicació com El Diari de Barcelona, l'Avui, Tretzevents, El pais i diverses revistes de pedagogia. Entre els seus premis més destacats hi ha el Serra d'Or de creació juvenil per Cor de roure, el Serra d'Or de contes per Sic trànsit Glòria Swanson i el premi Sant Jordi per El llibre de les mosques. La generalitat de Catalunya li va atorgar la Creu de Sant Jordi el 1992.
NOVEL·LES:
  • L'ocell de foc. Barcelona: Laia, 1979 [juvenil]
  • Retrat d'un assassí d'ocells. Barcelona: Proa, 1988
  • El primer amor (amb altres autors). Barcelona: Columna, 1992
  • El llibre de les mosques. Barcelona: Proa, 2000
  • Pa negre. Barcelona: Columna, 2003 Premi Nacional de Cultura de Literatura, Premi Lletra d'Or, Premi Joan Creixells i Premi Maria Àngels Anglada.
  • Laura Sants. Barcelona: Columna, 2006

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts with Thumbnails