Xevi Sala, Premi Prudenci Bertrana 2016 :: La tardor literaria en català :: 80grams celebra sis anys de literatura :: Entrevista Anna Altisén :: Jo, confesso guanya el Premi Crexell 2012 :: Mor l'escriptor Emili Teixidor :: Grup 62 ja és a Google Play :: Salvador Macip guanya el Premi Carlemany :: Rafael Nadal guanya el Premi Josep Pla 2012 :: Els llibres de l'any a 80grams :: La primera novel·la de Lluís Llach arribarà a les llibreries el 2 de febrer :: 20 anys de la mort de Montserrat Roig :: Ha mort Joan Agut :: 80grams celebra 3 anys de literatura catalana :: L'escriptora Muriel Villanueva guanya el Premi Just M. Casero amb la novel·la La Gatera :: Aguilera, O'Hara i Llavina, Premis Octubre 2011 :: Rànquing de tardor 80grams 2011 :: David Cirici guanya el Premi Prudenci Bertrana :: L'infern d'Alabastre guanya el rànquing d'estiu 2011 :: Pa negre, la primera pel·lícula catalana candidata als Óscars :: Ausiàs March té perfil al Facebook :: Joaquim Carbó, Premi Trajectòria Setmana del Llibre en Català :: Cabré bat rècords i el seu llibre es reedita en només una setmana :: 80grams a Catalunya Ràdio

dijous, 5 d’agost de 2010

Novetat :: El pas per la vida al meu pais


El pas per la vida al meu país
Llibert Cuatrecasas
Proa
Juny de 2010
Divulgació

"Una visió política dels últims cinquanta anys de Catalunya, Espanya i Europa."


Per a un home com Llibert Cuatrecasas, que ha estat testimoni i alhora protagonista de la nostra història recent, fer un llibre de memòries polítiques vol dir passar revista no només al partit polític en el qual milita des de molt jove, Unió Democràtica de Catalunya, sinó també a l’evolució del país en les darreres dècades. El protagonisme d’Europa també hi és important, perquè Cuatrecasas va participar en el si l’organització de la democràcia cristiana europea, i és un europeista de paraules i de fets.
Llibert Cuatrecasas tenia disset anys quan va esclatar a Barcelona la vaga de tramvies del 1951. Des d’aquella primera experiència d’enfrontament amb la policia franquista, al carrer, fins a la presidència del Congrés del Consell d’Europa, han transcorregut uns anys fonamentals per a la història de Catalunya. L’autor rememora episodis clau en el procés que va de l’ensulsiada que va representar la guerra fins a la recuperació i el desenvolupament de l’autogovern.
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts with Thumbnails