Xevi Sala, Premi Prudenci Bertrana 2016 :: La tardor literaria en català :: 80grams celebra sis anys de literatura :: Entrevista Anna Altisén :: Jo, confesso guanya el Premi Crexell 2012 :: Mor l'escriptor Emili Teixidor :: Grup 62 ja és a Google Play :: Salvador Macip guanya el Premi Carlemany :: Rafael Nadal guanya el Premi Josep Pla 2012 :: Els llibres de l'any a 80grams :: La primera novel·la de Lluís Llach arribarà a les llibreries el 2 de febrer :: 20 anys de la mort de Montserrat Roig :: Ha mort Joan Agut :: 80grams celebra 3 anys de literatura catalana :: L'escriptora Muriel Villanueva guanya el Premi Just M. Casero amb la novel·la La Gatera :: Aguilera, O'Hara i Llavina, Premis Octubre 2011 :: Rànquing de tardor 80grams 2011 :: David Cirici guanya el Premi Prudenci Bertrana :: L'infern d'Alabastre guanya el rànquing d'estiu 2011 :: Pa negre, la primera pel·lícula catalana candidata als Óscars :: Ausiàs March té perfil al Facebook :: Joaquim Carbó, Premi Trajectòria Setmana del Llibre en Català :: Cabré bat rècords i el seu llibre es reedita en només una setmana :: 80grams a Catalunya Ràdio

divendres, 29 de gener del 2010

Notícia :: Vicenç Villatoro guanya el Premi Ramón Llull 2009

El periodista i escriptor terrasenc va fer-se ahir amb el premi més ben dotat de les lletres catalanes amb el llibre Tenim un nom, una novel·la sobre un pare i un fill que pretén narrar un país utilitzant el Barça com a palanca.

No és un assaig ni una farsa, però Vicenç Villatoro admet que l'ha escrit durant l'any de les sis copes. Tenim un nom, és el nou Premi Ramón Llull que es va atorgar ahir el vespre a Andorra. La novel·la té el Barça com a rera fons, però també el sentiment tant catalar de tenir un nom en la societat, i per descomptat la ciutat de Barcelona com a teló de fons. El protagonista, un periodista que torna a Catalunya després de molts anys, es retroba amb el seu fill, al qual s'acosta a través del Barça. Tots dos decideixen anar junts a París, a la final de la Copa d'Europa que l'equip va guanyar contra l'Arsenal. Però segons l'autor no és tant important el que passa a la gespa com el que passa a les grades. Planeta publicarà la novel·la Tenim un nom el proper 4 de març tan el català com en castellà.
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts with Thumbnails