Xevi Sala, Premi Prudenci Bertrana 2016 :: La tardor literaria en català :: 80grams celebra sis anys de literatura :: Entrevista Anna Altisén :: Jo, confesso guanya el Premi Crexell 2012 :: Mor l'escriptor Emili Teixidor :: Grup 62 ja és a Google Play :: Salvador Macip guanya el Premi Carlemany :: Rafael Nadal guanya el Premi Josep Pla 2012 :: Els llibres de l'any a 80grams :: La primera novel·la de Lluís Llach arribarà a les llibreries el 2 de febrer :: 20 anys de la mort de Montserrat Roig :: Ha mort Joan Agut :: 80grams celebra 3 anys de literatura catalana :: L'escriptora Muriel Villanueva guanya el Premi Just M. Casero amb la novel·la La Gatera :: Aguilera, O'Hara i Llavina, Premis Octubre 2011 :: Rànquing de tardor 80grams 2011 :: David Cirici guanya el Premi Prudenci Bertrana :: L'infern d'Alabastre guanya el rànquing d'estiu 2011 :: Pa negre, la primera pel·lícula catalana candidata als Óscars :: Ausiàs March té perfil al Facebook :: Joaquim Carbó, Premi Trajectòria Setmana del Llibre en Català :: Cabré bat rècords i el seu llibre es reedita en només una setmana :: 80grams a Catalunya Ràdio

divendres, 11 de desembre del 2009

Notícia :: 59ena Festa de les Lletres Catalanes, Nit de Santa Llúcia

Aquest vespre se celebra la tradicional Festa de les Lletres Catalanes -Nit de Santa Llúcia, organitzada per Òmnium Cultural i que després de 20 anys ha escollit de nou Terrassa com a escenari per la vetllada. Durant el tradicional sopar s'entregaran 11 premis literaris dels més prestigiosos en llengua catalana, entre els que hi ha el Sant Jordi de novel·la, el Carles Riba de poesia i el Mercè Rodoreda de contes.

La Festa de les Lletres Catalanes d'enguany estarà amenitzada per la Fura del Baus que han preparat un espectacle especial per l'ocasió. Diferents entitats culturals de Terrassa també participaran en la vetllada convertint la nit en tot un esdeveniment cultural. I és que la Nit de Santa Llúcia, organitzada per Òmnium Cultural des de fa 59 anys, és la vetllada més important de les lletres catalanes. Entre els premis que s’atorguen destaquen el Sant Jordi de novel·la, el Carles Riba de poesia i el Mercè Rodoreda de contes i narracions, amb una dotació de 60.000, 3.000 i 10.000 euros respectivament. Durant la vetllada també s'atorgarà el Premi Joaquim Ruyra de narrativa jovenil i el Folch i Torres de narrativa infantil. La vetllada cultural, que també inclou una proposta gastronòmica, tindrà el seu moment més emotiu amb l'homenatge que se li farà al desaparegut editor Isidor Cònsul, mort a l'estiu i que ha estat una presència clau en aquesta festa literària.
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

1 comentari:

  1. Un event que, any rere any, articula el nostre país via literatura. Podem estar contents, per doble motiu!

    ResponElimina

Related Posts with Thumbnails