Xevi Sala, Premi Prudenci Bertrana 2016 :: La tardor literaria en català :: 80grams celebra sis anys de literatura :: Entrevista Anna Altisén :: Jo, confesso guanya el Premi Crexell 2012 :: Mor l'escriptor Emili Teixidor :: Grup 62 ja és a Google Play :: Salvador Macip guanya el Premi Carlemany :: Rafael Nadal guanya el Premi Josep Pla 2012 :: Els llibres de l'any a 80grams :: La primera novel·la de Lluís Llach arribarà a les llibreries el 2 de febrer :: 20 anys de la mort de Montserrat Roig :: Ha mort Joan Agut :: 80grams celebra 3 anys de literatura catalana :: L'escriptora Muriel Villanueva guanya el Premi Just M. Casero amb la novel·la La Gatera :: Aguilera, O'Hara i Llavina, Premis Octubre 2011 :: Rànquing de tardor 80grams 2011 :: David Cirici guanya el Premi Prudenci Bertrana :: L'infern d'Alabastre guanya el rànquing d'estiu 2011 :: Pa negre, la primera pel·lícula catalana candidata als Óscars :: Ausiàs March té perfil al Facebook :: Joaquim Carbó, Premi Trajectòria Setmana del Llibre en Català :: Cabré bat rècords i el seu llibre es reedita en només una setmana :: 80grams a Catalunya Ràdio

divendres, 11 de desembre del 2009

Novetat :: Memòries d'un president blaugrana en temps difícils

Memòries d'un president blaugrana en temps difícils
Agustí Montal
Edicions Proa
Novembre 2009
Biografia

CONTRAPORTADA: En aquestes oportunes memòries, Agustí Montal explica sense embuts molts aspectes de la història del Barça que va viure en primera persona i que fins ara s’havia guardat per a ell. Agustí Montal va ser el president que va viure des de la llotja del Bernabéu el gloriós 0-5 del 1974, va ser qui va fitxar Johan Cruyff, qui va viure el famós cas Guruceta, i també qui va portar a la llotja del Camp Nou el president Tarradellas, acabat d’arribar de l’exili. Ell va voler que el Barça fos «més que un club», i la seva determinació li va costar moltes amenaces i diverses visites al governador civil de l’època, que l’amenaçava que «tot allò» acabaria malament. Tanmateix, Montal se’n va sortir i va aconseguir la celebradíssima Lliga de 1973-74, després de catorze anys de sequera, va construir el Palau Blaugrana i va fer del Barça un motor de catalanització en uns temps difícils.Es tracta d’unes memòries apassionants que demostren que la determinació pot fer sobreposar-nos a conjuntures realment adverses. Això val tant per la seva activitat en el món de l’esport, com per la seva trajectòria com a empresari del ram del tèxtil i com a representant d’una burgesia compromesa de debò en múltiples iniciatives socials i culturals.
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts with Thumbnails