Xevi Sala, Premi Prudenci Bertrana 2016 :: La tardor literaria en català :: 80grams celebra sis anys de literatura :: Entrevista Anna Altisén :: Jo, confesso guanya el Premi Crexell 2012 :: Mor l'escriptor Emili Teixidor :: Grup 62 ja és a Google Play :: Salvador Macip guanya el Premi Carlemany :: Rafael Nadal guanya el Premi Josep Pla 2012 :: Els llibres de l'any a 80grams :: La primera novel·la de Lluís Llach arribarà a les llibreries el 2 de febrer :: 20 anys de la mort de Montserrat Roig :: Ha mort Joan Agut :: 80grams celebra 3 anys de literatura catalana :: L'escriptora Muriel Villanueva guanya el Premi Just M. Casero amb la novel·la La Gatera :: Aguilera, O'Hara i Llavina, Premis Octubre 2011 :: Rànquing de tardor 80grams 2011 :: David Cirici guanya el Premi Prudenci Bertrana :: L'infern d'Alabastre guanya el rànquing d'estiu 2011 :: Pa negre, la primera pel·lícula catalana candidata als Óscars :: Ausiàs March té perfil al Facebook :: Joaquim Carbó, Premi Trajectòria Setmana del Llibre en Català :: Cabré bat rècords i el seu llibre es reedita en només una setmana :: 80grams a Catalunya Ràdio

dissabte, 19 de desembre del 2009

Notícia :: Julià de Jodar guanya el XVI Premi Carlemany de novel·la

L'escriptor català
Julià de Jodar
ha aconseguit el Premi Carlemany de novel·la amb La pastoral Catalana. El Premi Carlemany el convoca el govern d'Andorra, la Fundació Enciclopèdia Catalana i les editorials Proa i Columna i està dotat amb 42.000, esdevenint el segon premi més ben remunerat de la literatura catalana.

La novel·la premiada La pastoral catalana explica, a través de les vicissituds d'una parella catalana que viatja a Miami per ajudar una amiga, la vulnerabilitat de la societat catalana i europea en el context d'un món en crisi. És una novel·la doncs reflexiva sobre la situació que estem vivint, tant des del punt de vist dels seus contemporanis com de les generacions posteriors, amb elements de total actualitat com Internet, la crisi econòmica i l'ascens de Barack Obama. A més ens proposa una dicotomia entre Europa i Estats Units i recalca les diferències entre Catalunya i la resta d'Espanya. La novel·la la publicarà Proa i sortirà a la venda al gener.
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts with Thumbnails