Xevi Sala, Premi Prudenci Bertrana 2016 :: La tardor literaria en català :: 80grams celebra sis anys de literatura :: Entrevista Anna Altisén :: Jo, confesso guanya el Premi Crexell 2012 :: Mor l'escriptor Emili Teixidor :: Grup 62 ja és a Google Play :: Salvador Macip guanya el Premi Carlemany :: Rafael Nadal guanya el Premi Josep Pla 2012 :: Els llibres de l'any a 80grams :: La primera novel·la de Lluís Llach arribarà a les llibreries el 2 de febrer :: 20 anys de la mort de Montserrat Roig :: Ha mort Joan Agut :: 80grams celebra 3 anys de literatura catalana :: L'escriptora Muriel Villanueva guanya el Premi Just M. Casero amb la novel·la La Gatera :: Aguilera, O'Hara i Llavina, Premis Octubre 2011 :: Rànquing de tardor 80grams 2011 :: David Cirici guanya el Premi Prudenci Bertrana :: L'infern d'Alabastre guanya el rànquing d'estiu 2011 :: Pa negre, la primera pel·lícula catalana candidata als Óscars :: Ausiàs March té perfil al Facebook :: Joaquim Carbó, Premi Trajectòria Setmana del Llibre en Català :: Cabré bat rècords i el seu llibre es reedita en només una setmana :: 80grams a Catalunya Ràdio

dissabte, 14 de novembre del 2009

Notícia :: Premis Ciutat d'Alzira 2009

Joan Pons s'endú el Premi de Novel·la Ciutat d'Alzira 2009 amb La casa de gel. El premi de divulgació científica se l'ha emportat Amador Menéndez , el d'assaig Abelard Saragossà i el de poesia Antoni Prats.

Ahir el vespre es va celebrar l'entrega dels Premis Literaris Ciutat d'Alzira 2009 que organitza cada any l'Ajuntament de la localitat, la Universitat de València, la Mancomunitat de la Ribera Alta, Bancaixa, el centre Alzira València de la UNED i l'editorial Bromera. El menorquí Joan Pons ha estat guardonat amb el premi de novel·la dotat amb 18.000 euros per La casa de gel, un relat amb un missatge clar: la reivindicació de la memòria històrica, perquè s'ha de conèixer el passat i lluitar contra aquells que pretenen protegir-nos de la veritat. El premi de poesia ha estat pel suecà Antoni Prats amb La joia, un recull de poemes sobre l'alegria de viure, però no l'alegria puntual i esbojarrada, sino la persevereant, la que sempre tornar malgrat els períodes de dols que ens toca viure. El premi d'assaig se l'ha endut Abelard Saragossà El valencià de Bernat i Baldoví: del passat al futur. Ideologia i tast lèxic, un doble homenatge a l’escriptor valencià del segle XIX i a les dones i als homes a través dels quals (mirant-los, admirant-los i desitjant-los) l'autor de l'assaig es va identificar i es va integrar en la societat valenciana. El premi Europeu de Divulgació Científica ha recaigut sobre Una revolución en miniatura. Nanotecnología y disciplinas convergentes, de l'autor, Amagor Menéndez.
La resta de premis otorgats ahir al vespre ja s'havien anunciat amb una setmana d'antel·lació: Fantasfrizy, de Maria Carme Roca, ha obtingut el XIV Premi Bancaixa de narrativa Juvenil; Pep Castellano és l’autor guardonat amb el XIV Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre; i el IV Premi de Teatre Ciutat d’Alzira Palanca i Roca és per a Mans quietes!, de Piti Español.
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

1 comentari:

  1. Moltes gràcies per la informació i felicitats a tots els premiats.Més llibres per llegir...

    ResponElimina

Related Posts with Thumbnails