Xevi Sala, Premi Prudenci Bertrana 2016 :: La tardor literaria en català :: 80grams celebra sis anys de literatura :: Entrevista Anna Altisén :: Jo, confesso guanya el Premi Crexell 2012 :: Mor l'escriptor Emili Teixidor :: Grup 62 ja és a Google Play :: Salvador Macip guanya el Premi Carlemany :: Rafael Nadal guanya el Premi Josep Pla 2012 :: Els llibres de l'any a 80grams :: La primera novel·la de Lluís Llach arribarà a les llibreries el 2 de febrer :: 20 anys de la mort de Montserrat Roig :: Ha mort Joan Agut :: 80grams celebra 3 anys de literatura catalana :: L'escriptora Muriel Villanueva guanya el Premi Just M. Casero amb la novel·la La Gatera :: Aguilera, O'Hara i Llavina, Premis Octubre 2011 :: Rànquing de tardor 80grams 2011 :: David Cirici guanya el Premi Prudenci Bertrana :: L'infern d'Alabastre guanya el rànquing d'estiu 2011 :: Pa negre, la primera pel·lícula catalana candidata als Óscars :: Ausiàs March té perfil al Facebook :: Joaquim Carbó, Premi Trajectòria Setmana del Llibre en Català :: Cabré bat rècords i el seu llibre es reedita en només una setmana :: 80grams a Catalunya Ràdio

divendres, 9 d’octubre del 2009

Novetat :: Jordi Pujol. Memòries II

Jordi Pujol. Memòries II

Temps e Construïr ( 1980-1993)
6 d'octubre de 2009
Biografia


SINOPSI: A través del recorregut pels esdeveniments que han marcat el seu mandat, Jordi Pujol rememora els episodis més interessants sense defugir la polèmica. De rerefons, hi ha un replantejament de la relació Catalunya- Espanya. L’aparició, ara fa dos anys, del primer volum de les memòries de Jordi Pujol va suposar un autèntic impacte popular. Si aleshores Jordi Pujol esbossava les línies mestres de la seva personalitat i de les seves conviccions, en aquest segon volum (que s’obre amb la investidura com a president de la Generalitat) parla amb franquesa i vivacitat d’episodis crucials de la nostra història recent, com el 23-F i el paper d’alguns polítics en l’intent de cop d’estat; la solitud d’Adolfo Suárez; la querella de Banca Catalana (vista com una jugada indigna del govern de Madrid); la complexa situació de CiU davant el referèndum de l’OTAN; l’Operació Reformista de Miquel Roca; la creació de TV3 enmig d’entrebancs constants; els Jocs Olímpics de Barcelona, i també del seu relleu dins de Convergència... S’hi inclouen documents inèdits de gran importància històrica, com, per exemple, una carta al rei Joan Carles i una altra a Felipe González en moments especialment delicats. És difícil que deixi indiferent. Com va protagonitzar i interpretar episodis crucials de la nostra història recent. El primer volum de les Memòries i el més recentment publicat Esmorzars amb Jordi Pujol han estat, en part, el preludi del contingut d’aquesta segona entrega Memòries II. Temps de construir (1980 – 1993).
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

2 comentaris:

  1. Llegir els bocins d'Història per trobar una realitat, és instructiu, però depèn, i molt, de la ideologia de qui escriu el llibre.
    Llegir no és mai pesat. Només són pesats segons quins autors, però d'això el lector no en té la culpa.
    M'agrada considerar les teves sinopsis.

    ResponElimina
  2. ... ...traigo
    sangre
    de
    la
    tarde
    herida
    en
    la
    mano
    y
    una
    vela
    de
    mi
    corazon
    para
    invitarte
    y
    darte
    este
    alma
    que
    viene
    para
    compartir
    contigo
    tu
    bello
    blog
    con
    un
    ramillete
    de
    oro
    y
    claveles
    dentro...


    desde mis
    HORAS ROTAS
    Y AULA DE PAZ


    TE SIGO TU BLOG




    CON saludos de la luna al
    reflejarse en el mar de la
    poesia ...


    AFECTUOSAMENTE
    COUNICACION LITERARIA




    jose
    ramon...

    ResponElimina

Related Posts with Thumbnails