Xevi Sala, Premi Prudenci Bertrana 2016 :: La tardor literaria en català :: 80grams celebra sis anys de literatura :: Entrevista Anna Altisén :: Jo, confesso guanya el Premi Crexell 2012 :: Mor l'escriptor Emili Teixidor :: Grup 62 ja és a Google Play :: Salvador Macip guanya el Premi Carlemany :: Rafael Nadal guanya el Premi Josep Pla 2012 :: Els llibres de l'any a 80grams :: La primera novel·la de Lluís Llach arribarà a les llibreries el 2 de febrer :: 20 anys de la mort de Montserrat Roig :: Ha mort Joan Agut :: 80grams celebra 3 anys de literatura catalana :: L'escriptora Muriel Villanueva guanya el Premi Just M. Casero amb la novel·la La Gatera :: Aguilera, O'Hara i Llavina, Premis Octubre 2011 :: Rànquing de tardor 80grams 2011 :: David Cirici guanya el Premi Prudenci Bertrana :: L'infern d'Alabastre guanya el rànquing d'estiu 2011 :: Pa negre, la primera pel·lícula catalana candidata als Óscars :: Ausiàs March té perfil al Facebook :: Joaquim Carbó, Premi Trajectòria Setmana del Llibre en Català :: Cabré bat rècords i el seu llibre es reedita en només una setmana :: 80grams a Catalunya Ràdio

dimarts, 1 de setembre del 2009

Notícia :: Novetats literàries d'aquesta tardor

La tardor arriba carregada de novetats literàries en català. Entre els gèneres més destacats hi trobem les memòries, la recuperació d'autors d'èxit, la narrativa i el relat.

Després de l'èxit fa dos anys de la primera part de les memòries de l'expresident Jordi Pujol, el 6 d'octubre arribarà a les llibreries catalanes el segon volum de les memòries de l'expresident català que ocupa el període que va dels anys 1980 a 1993, editat per Proa. Pujol tracta aquí episodis crucials de la història recent, com el 23-F i el paper d'alguns polítics en l'intent de cop d'estat, la querella de Banca Catalana o la complexa situació de CiU davant el referèndum de l'OTAN, entre d'altres.

També hi ha altres personatges que aquesta tardor fan memòria. El novembre Josep Maria Castellet torna als prestatges amb Seductors, il·lustrats i visionaris (Edicions 62), una recopilació inèdita de textos memorialístics que conformen els retrats literaris de Manuel Sacristán, Carlos Barral, Gabriel Ferrater, Joan Fuster, Alfons Comín i Terenci Moix. També al novembre Al novembre també l'expresident del Barça Agustí Montal presentarà Memòries d'un president blaugrana en temps difícils (Proa). I també en l'àmbit esportiu arriba Un any al paradís (Ara Llibres), d'Andrés Iniesta, un relat íntim i personal que serveix al futbolista per rememorar els episodis clau del millor any de la seva vida i que veurà la llum al setembre.

Pel que fa a la narrativa destaca la novel·la de Toni Soler L'última carta de Companys (Columna), l'antologia de contes de Manuel de Pedrolo, a càrrec d'Edicions 62, amb selecció i epíleg de Jordi Coca, la nova obra d'Imma Monsó Una tempesta i les reedicions de Ronda naval sota la boira, de Pere Calders, i Prínceps, de Josep Maria Carandell per part de La Magrana.

I com toca a la tardor arriben els bolets de la mà d'Ara Llibres que publica Bolets en temps de crisi o Compradors de bolets: com trobar bolets sense perdre's pel bosc.
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts with Thumbnails