Xevi Sala, Premi Prudenci Bertrana 2016 :: La tardor literaria en català :: 80grams celebra sis anys de literatura :: Entrevista Anna Altisén :: Jo, confesso guanya el Premi Crexell 2012 :: Mor l'escriptor Emili Teixidor :: Grup 62 ja és a Google Play :: Salvador Macip guanya el Premi Carlemany :: Rafael Nadal guanya el Premi Josep Pla 2012 :: Els llibres de l'any a 80grams :: La primera novel·la de Lluís Llach arribarà a les llibreries el 2 de febrer :: 20 anys de la mort de Montserrat Roig :: Ha mort Joan Agut :: 80grams celebra 3 anys de literatura catalana :: L'escriptora Muriel Villanueva guanya el Premi Just M. Casero amb la novel·la La Gatera :: Aguilera, O'Hara i Llavina, Premis Octubre 2011 :: Rànquing de tardor 80grams 2011 :: David Cirici guanya el Premi Prudenci Bertrana :: L'infern d'Alabastre guanya el rànquing d'estiu 2011 :: Pa negre, la primera pel·lícula catalana candidata als Óscars :: Ausiàs March té perfil al Facebook :: Joaquim Carbó, Premi Trajectòria Setmana del Llibre en Català :: Cabré bat rècords i el seu llibre es reedita en només una setmana :: 80grams a Catalunya Ràdio

dimarts, 9 de juny del 2009

Novetat :: Un llarg hivern

Un llarg hivern
Xavier Muñoz Pujol
La Magrana
Juny 2009

SINOPSI: Xavier Muñoz, home d’una llarga trajectòria tant en l’àmbit privat com en el públic, presenta un originalíssim retrat de grup amb Catalunya de fons. Compromès des de fa dècades amb el país, s’ha proposat de reinventar-se la història de la seva família des de 1714, amb elements reals i amb elements inventats. L’objectiu: escriure un fresc de la Catalunya moderna i contemporània en què es vegin representats els episodis cabdals de la nostra història col·lectiva des de la desfeta de 1714 fins a la presidència de José Montilla passant per la Renaixença, la Guerra Civil i el restabliment de la democràcia. És una biografia familiar? És una novel·la històrica? És una història de Catalunya? Una mica de tot: al capdavall, sembla dir-nos, el país és la família gran. Un llarg hivern és un llibre diferent i extraordinàriament entretingut en què, al costat de la família Muñoz Alabau i els seus representants, cadascun amb el seu tremp i no tots ells reals, hi veiem desfilar, en cameos plens d’informació, alguns divertits personatges com Felip V, Carrasclet, el mariscal de Berwick, Ferran VII, Bonaventura Carles Aribau, Valentí Almirall, el bisbe Torras i Bages, Alejandro Lerroux, Francesc Macià, l’abat Escarré, Jordi Pujol i Pasqual Maragall.
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts with Thumbnails