Xevi Sala, Premi Prudenci Bertrana 2016 :: La tardor literaria en català :: 80grams celebra sis anys de literatura :: Entrevista Anna Altisén :: Jo, confesso guanya el Premi Crexell 2012 :: Mor l'escriptor Emili Teixidor :: Grup 62 ja és a Google Play :: Salvador Macip guanya el Premi Carlemany :: Rafael Nadal guanya el Premi Josep Pla 2012 :: Els llibres de l'any a 80grams :: La primera novel·la de Lluís Llach arribarà a les llibreries el 2 de febrer :: 20 anys de la mort de Montserrat Roig :: Ha mort Joan Agut :: 80grams celebra 3 anys de literatura catalana :: L'escriptora Muriel Villanueva guanya el Premi Just M. Casero amb la novel·la La Gatera :: Aguilera, O'Hara i Llavina, Premis Octubre 2011 :: Rànquing de tardor 80grams 2011 :: David Cirici guanya el Premi Prudenci Bertrana :: L'infern d'Alabastre guanya el rànquing d'estiu 2011 :: Pa negre, la primera pel·lícula catalana candidata als Óscars :: Ausiàs March té perfil al Facebook :: Joaquim Carbó, Premi Trajectòria Setmana del Llibre en Català :: Cabré bat rècords i el seu llibre es reedita en només una setmana :: 80grams a Catalunya Ràdio

divendres, 24 d’abril de 2009

Notícia :: Balanç molt positiu de Sant Jordi 2009

Les previsions més optimistes s'han acomplert i la crisi no ha afectat la Diada de Sant Jordi d'aquest any. El Gremi de Llibreters va facturar prop de 20 milions d'euros durant la jornada d'ahir, en què els grans triomfadors de la literatura catalana van ser Gaspar Hernández amb El silenci, i Patrícia Gabancho amb Crónica de la Independència.

El bon temps va propiciar que els carrers de les principals ciutats catalanes s'omplíssin de gent, i que les vendes de llibres d'aquest any s'igualés a la de l'any passat, una de les millors facturacions dels últims temps. La crisi només es va notar en la poca presència d'autors extrangers a les paradetes de signatures.
Però els autors catalans no van parar de firmar. Sobretot els més venuts durant la jornada d'ahir. Al capdamunt del rànquing de Ficció es va imposar El Silenci de Gaspar Hernández seguit de L'últim home que parlava català de Carles Casajoana, L'any del senyor d'Eloi Vila, Barcino de Maria Carme Roca, Olor de Colònia de Sílvia Alcàntara i El nas de mussolini de Lluís - Antón Baulenes. En No Ficció el rànquing està encapçalat per Crònica de la Independència de Patrícia Gabancho i El Món sobre rodes d'Albert Casals.
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts with Thumbnails