Xevi Sala, Premi Prudenci Bertrana 2016 :: La tardor literaria en català :: 80grams celebra sis anys de literatura :: Entrevista Anna Altisén :: Jo, confesso guanya el Premi Crexell 2012 :: Mor l'escriptor Emili Teixidor :: Grup 62 ja és a Google Play :: Salvador Macip guanya el Premi Carlemany :: Rafael Nadal guanya el Premi Josep Pla 2012 :: Els llibres de l'any a 80grams :: La primera novel·la de Lluís Llach arribarà a les llibreries el 2 de febrer :: 20 anys de la mort de Montserrat Roig :: Ha mort Joan Agut :: 80grams celebra 3 anys de literatura catalana :: L'escriptora Muriel Villanueva guanya el Premi Just M. Casero amb la novel·la La Gatera :: Aguilera, O'Hara i Llavina, Premis Octubre 2011 :: Rànquing de tardor 80grams 2011 :: David Cirici guanya el Premi Prudenci Bertrana :: L'infern d'Alabastre guanya el rànquing d'estiu 2011 :: Pa negre, la primera pel·lícula catalana candidata als Óscars :: Ausiàs March té perfil al Facebook :: Joaquim Carbó, Premi Trajectòria Setmana del Llibre en Català :: Cabré bat rècords i el seu llibre es reedita en només una setmana :: 80grams a Catalunya Ràdio

dijous, 30 d’abril del 2009

Joan Voltas

Joan Voltas, periodista

Barcelona, 1931
Va viure a Sao Paulo, Brasil, des del quatre fins als trenta-un anys. En la dècada dels cinquanta, va exercir intensament el periodisme endiaris i setmanaris, i també va participar en programes de ràdio i televisió. Es va especialitzar en futbol amb un estil propi i innvador que li van donar un gran prestigi. Va ser membre destacat i soci fundador del Centre Català de Sao Paulo. El 1963 va tornar a Catalunya. Tot i treballar com a publicista, no va deixar de col·laborar amb els periòdics paulistes, enviant cròniques i articles sobre el fuctbol espanyol i europeu, i va signar durant tres anys la secció de pronòstics anomenada "La quiniela audaz" a El correo Catalán. L'any 2001 va guanyar el premi Ciutat de Badalona de narrativa juvenil amb la novel·la "El segrest de les balenes".
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts with Thumbnails