Xevi Sala, Premi Prudenci Bertrana 2016 :: La tardor literaria en català :: 80grams celebra sis anys de literatura :: Entrevista Anna Altisén :: Jo, confesso guanya el Premi Crexell 2012 :: Mor l'escriptor Emili Teixidor :: Grup 62 ja és a Google Play :: Salvador Macip guanya el Premi Carlemany :: Rafael Nadal guanya el Premi Josep Pla 2012 :: Els llibres de l'any a 80grams :: La primera novel·la de Lluís Llach arribarà a les llibreries el 2 de febrer :: 20 anys de la mort de Montserrat Roig :: Ha mort Joan Agut :: 80grams celebra 3 anys de literatura catalana :: L'escriptora Muriel Villanueva guanya el Premi Just M. Casero amb la novel·la La Gatera :: Aguilera, O'Hara i Llavina, Premis Octubre 2011 :: Rànquing de tardor 80grams 2011 :: David Cirici guanya el Premi Prudenci Bertrana :: L'infern d'Alabastre guanya el rànquing d'estiu 2011 :: Pa negre, la primera pel·lícula catalana candidata als Óscars :: Ausiàs March té perfil al Facebook :: Joaquim Carbó, Premi Trajectòria Setmana del Llibre en Català :: Cabré bat rècords i el seu llibre es reedita en només una setmana :: 80grams a Catalunya Ràdio

divendres, 21 de novembre de 2008

Najat El Hachmi

Najat El Hachmi. Escriptora
:: Veure entrevista

Marroc 1979.
Arriba a Catalunya amb 8 anys. Des de llavors viu i estudia a Vic fins que es matricula de Filologia Catalana a la Universitat de Barcelona. Escriu des dels 12 anys, primer com a entreteniment i més endavant com a mitjà de reflexió de la seva pròpia identitat.

El 2005 participa en un acte de l'Institut Europeu de la Mediterrània amb altres escriptors de procedència estrangera que utilitzen el català a l'hora d'escriure com Matthew Tree, Salah Jamal, Laila Karrouch o Mohamed Chaib. Amb motiu de la Fira del Llibre de Frankfurt l'octubre del 2007, viatja per diferents ciutats alemanyes per participar en col·loquis literaris en els que oferix la seva visió de la literatura catalana actual.
Col·labora en alguns mitjans de comunicació com Catalunya Ràdio, al programa L'Oracle, de Xavier Graset, i ha publicat articles al diari El 9 Nou de Vic i en La Vanguardia.
És la guanyadora del Premi Ramón Llull 2008 amb la seva segona novel·la L'últim patriarca.

NOVEL·LES:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts with Thumbnails