Xevi Sala, Premi Prudenci Bertrana 2016 :: La tardor literaria en català :: 80grams celebra sis anys de literatura :: Entrevista Anna Altisén :: Jo, confesso guanya el Premi Crexell 2012 :: Mor l'escriptor Emili Teixidor :: Grup 62 ja és a Google Play :: Salvador Macip guanya el Premi Carlemany :: Rafael Nadal guanya el Premi Josep Pla 2012 :: Els llibres de l'any a 80grams :: La primera novel·la de Lluís Llach arribarà a les llibreries el 2 de febrer :: 20 anys de la mort de Montserrat Roig :: Ha mort Joan Agut :: 80grams celebra 3 anys de literatura catalana :: L'escriptora Muriel Villanueva guanya el Premi Just M. Casero amb la novel·la La Gatera :: Aguilera, O'Hara i Llavina, Premis Octubre 2011 :: Rànquing de tardor 80grams 2011 :: David Cirici guanya el Premi Prudenci Bertrana :: L'infern d'Alabastre guanya el rànquing d'estiu 2011 :: Pa negre, la primera pel·lícula catalana candidata als Óscars :: Ausiàs March té perfil al Facebook :: Joaquim Carbó, Premi Trajectòria Setmana del Llibre en Català :: Cabré bat rècords i el seu llibre es reedita en només una setmana :: 80grams a Catalunya Ràdio

divendres, 23 de setembre de 2016

Notícia :: Xevi Sala guanya el Premi Prudenci Bertrana

Xevi Sala ha guanyat el Prudenci Bertrana 2016 amb I ens vam menjar el món. Josep M. Fulquet ha guanyat el Miquel Palol de poesia, Jordi Casassas el Carles Rahola d'assaig i Salvador Macip i Ricard Ruiz Garzón el Premi Ramon Muntaner de literatura juvenil. 

El 49è Premi Prudencia Bertrana ha estat per la novel·la de Xevi Sala I ens vam menjar el món. un viatge en el temps divertit i emotiu que relata les sorprenents aventures d'uns personatges que desmunten els clixés de la Transició i demostren que l'amistat està per sobre de tot. Un llibre excepcional que ens situa davant de la nostra història més recent però amb la perspectiva suficient del pas del temps. El relat de les peripècies del soldat Kirk Barrera i del pescador Gori Vilar és alhora una crònica de l'antifranquisme de casa nostra, del món de la cultura passat pel sedàs de l'Empordà i de la transformació vital de tot un país.Un relat per on desfilen personalitats com Kirk Douglas, Santiago Carrillo, Josep PLa o Dalí i que conforma un fresc excepcional que gravita al voltant de les bases nord-americanes. 
Creat el 1968, el Premi Prudenci Bertrana és un guardó literari que forma part dels Premis Literaris de Girona. Atorgat per la Fundació Prudenci Bertrana, acull originals escrits en català i té una dotació de 30.000 euros. Columna publicarà la novel·la el proper mes de novembre. 
La nit literària de Girona però a premiat altres autors com l'historiador Jordi Casassas que ha obtingut el Premi Carles Rahola d'assaig amb La voluntat i la quimera. El noucentisme català, un assaig al voltant del noucentisme, la renaixença i el marxisme. També s'ha otorgat el Premi Miquel Palol de poesia a Josep M. Fulquet per Morir com un riu i el Premi Ramon Muntaner de literatura juvenil a Herba negra de Salvador Macip i Ricard Ruiz Garzón un thriller ecològic apocalíptic i amb tocs de ciència ficció.
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts with Thumbnails