Xevi Sala, Premi Prudenci Bertrana 2016 :: La tardor literaria en català :: 80grams celebra sis anys de literatura :: Entrevista Anna Altisén :: Jo, confesso guanya el Premi Crexell 2012 :: Mor l'escriptor Emili Teixidor :: Grup 62 ja és a Google Play :: Salvador Macip guanya el Premi Carlemany :: Rafael Nadal guanya el Premi Josep Pla 2012 :: Els llibres de l'any a 80grams :: La primera novel·la de Lluís Llach arribarà a les llibreries el 2 de febrer :: 20 anys de la mort de Montserrat Roig :: Ha mort Joan Agut :: 80grams celebra 3 anys de literatura catalana :: L'escriptora Muriel Villanueva guanya el Premi Just M. Casero amb la novel·la La Gatera :: Aguilera, O'Hara i Llavina, Premis Octubre 2011 :: Rànquing de tardor 80grams 2011 :: David Cirici guanya el Premi Prudenci Bertrana :: L'infern d'Alabastre guanya el rànquing d'estiu 2011 :: Pa negre, la primera pel·lícula catalana candidata als Óscars :: Ausiàs March té perfil al Facebook :: Joaquim Carbó, Premi Trajectòria Setmana del Llibre en Català :: Cabré bat rècords i el seu llibre es reedita en només una setmana :: 80grams a Catalunya Ràdio

dimarts, 19 de gener del 2016

Notícia :: Albert Forns guanya el Primer Premi Anagrama de Novel·la

El periodista i escriptor Albert Forns ha guanyat el I Premi Llibres Anagrama de novel·la amb l'obra Jambalaia, un llibre de viatges sobre un poblet de pescadors reciclat en un santuari de surfers i hipsters de Nova York. Notícia de Vilaweb. 

La novel·la retrata la història d'un jove escriptor a la recerca de la seva segona novel·la, que acaba teixint un dietari on descriu els seus pensaments mentre que, alhora, intenta mantenir a ratlla una epidèmia d'insectes. Joyce i les gallines d'Anna Ballbona, ha estat la novel·la finalista als tercer premi que impulsa l'editorial Anagrama i que busca descobrir i potenciar la creació literària en llengua catalana. 

Jambalaia és un pla típic de Louisiana a base d'arròs, pollastre, pernil cru i, sobretot, molt pebre. Una barreja de tot el que un pot trobar a la nevera, com ho ha definit el guanyador del premi. Sota la idea d'una mescla de moltes històries. Albert Forns narra la història d'un escriptor alter - que reconeix com un alter ego seu - a la recera d'una segona novel·la.

Quan s'endinsa, li cau a sobre l'estigma que acompanya el procés de creació d'una segona obra. Per sortir-se'n, se'n va a viure a un santuari exòtic de joves ubicat en el que havia estat un poblet de pescadors als Estats Units, a Montauk, on també viu Edward Albee, que esdevé l'amfitrió d'aquests joves.


. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts with Thumbnails