Xevi Sala, Premi Prudenci Bertrana 2016 :: La tardor literaria en català :: 80grams celebra sis anys de literatura :: Entrevista Anna Altisén :: Jo, confesso guanya el Premi Crexell 2012 :: Mor l'escriptor Emili Teixidor :: Grup 62 ja és a Google Play :: Salvador Macip guanya el Premi Carlemany :: Rafael Nadal guanya el Premi Josep Pla 2012 :: Els llibres de l'any a 80grams :: La primera novel·la de Lluís Llach arribarà a les llibreries el 2 de febrer :: 20 anys de la mort de Montserrat Roig :: Ha mort Joan Agut :: 80grams celebra 3 anys de literatura catalana :: L'escriptora Muriel Villanueva guanya el Premi Just M. Casero amb la novel·la La Gatera :: Aguilera, O'Hara i Llavina, Premis Octubre 2011 :: Rànquing de tardor 80grams 2011 :: David Cirici guanya el Premi Prudenci Bertrana :: L'infern d'Alabastre guanya el rànquing d'estiu 2011 :: Pa negre, la primera pel·lícula catalana candidata als Óscars :: Ausiàs March té perfil al Facebook :: Joaquim Carbó, Premi Trajectòria Setmana del Llibre en Català :: Cabré bat rècords i el seu llibre es reedita en només una setmana :: 80grams a Catalunya Ràdio

dilluns, 23 de febrer de 2015

Novetat :: L'àguila negra

L'àguila negra
Joan Carreras
Columna
Febrer de 2015
Premi Sant Jordi 2014 

La confirmació d'una veu narrativa excepcional, amb una novel·la que descobreix que val la pena viure. 


SINOPSI: A punt de fer setanta anys, privat de les rutines de la feina i la família, MArià Solvell decideix saldar el deute que té amb el passat. Per això se'n va uns quants dies a un poble nudista. Vol alliberar-se de totes les noses que ha anat acumulant i recuperar el que quedi, dins d'ell, d'aquell dentista consgrat a restituir peces malmese, del jove atrapat en una relació sexual tumultuosa i del nen que no podia endevinar quins canvis li tocaria viure, a les dècades dels 60 i 70, en una Barcelona que tot just obria els ulls.

L'àguila negra no és una epopeia d'herois que s'oposaven a la dictadura de franco, sinó una novel·la que retrata la gent normal: la novel·la dels que van provar de viure amb entusiasme i plenitud en un país com ells, de tarannà acomodatici. Joan Carreras ens proposa un recorregut emotiu que ens porta, de sopresa en sorpresa, des de la vaga de tramvies de 1951 fins més enllà de la gran manifestació independentista del 2012.

Els ulls eren de color robí,
i les plomes de color de nit.
I al seu front, mil raigs de to suau,
l'ocell, rei coronat, lluïa un diamant blau. 

L'àguila negra
Barbara / Maria del Mar Bonet


:: Booktrailer

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts with Thumbnails