Xevi Sala, Premi Prudenci Bertrana 2016 :: La tardor literaria en català :: 80grams celebra sis anys de literatura :: Entrevista Anna Altisén :: Jo, confesso guanya el Premi Crexell 2012 :: Mor l'escriptor Emili Teixidor :: Grup 62 ja és a Google Play :: Salvador Macip guanya el Premi Carlemany :: Rafael Nadal guanya el Premi Josep Pla 2012 :: Els llibres de l'any a 80grams :: La primera novel·la de Lluís Llach arribarà a les llibreries el 2 de febrer :: 20 anys de la mort de Montserrat Roig :: Ha mort Joan Agut :: 80grams celebra 3 anys de literatura catalana :: L'escriptora Muriel Villanueva guanya el Premi Just M. Casero amb la novel·la La Gatera :: Aguilera, O'Hara i Llavina, Premis Octubre 2011 :: Rànquing de tardor 80grams 2011 :: David Cirici guanya el Premi Prudenci Bertrana :: L'infern d'Alabastre guanya el rànquing d'estiu 2011 :: Pa negre, la primera pel·lícula catalana candidata als Óscars :: Ausiàs March té perfil al Facebook :: Joaquim Carbó, Premi Trajectòria Setmana del Llibre en Català :: Cabré bat rècords i el seu llibre es reedita en només una setmana :: 80grams a Catalunya Ràdio

dilluns, 1 de desembre del 2014

Notícia :: Un de cada deu escriptors viu de l'escriptura

Només un de cada deu escriptors viu bàsicament de l'activitat literària. Un estudi de l'AELC alerta que la proporció d'obra en català cau en picat en relació a l'escrita en castella. Font: ACN. 

En els darrers set anys i a causa de la crisi econòmica, ha disminuït un 1,5 per cent (del 11,25% al 9,77%) el nombre d'escriptors professionalitzats, és a dir, que poden viure bàsicament de l'activitat literària perquè n'obtenen més del 50 per cent dels seus ingressos. En canvi, ha augmentat el nombre d'escriptors vocacionals, del 77,81 % al 79,89 %. UN 10, 35% fan aquesta activitat de manera semiprofessional. És la conclusió de l'estudi Escriure en català: estat de la professionalització, encarregat per l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana (AELC). L'informe també alerta que la proporció d'obra en català cau en picat en relació a la feta en castellà, sobretot en narració curta i articles de premsa. 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts with Thumbnails