Xevi Sala, Premi Prudenci Bertrana 2016 :: La tardor literaria en català :: 80grams celebra sis anys de literatura :: Entrevista Anna Altisén :: Jo, confesso guanya el Premi Crexell 2012 :: Mor l'escriptor Emili Teixidor :: Grup 62 ja és a Google Play :: Salvador Macip guanya el Premi Carlemany :: Rafael Nadal guanya el Premi Josep Pla 2012 :: Els llibres de l'any a 80grams :: La primera novel·la de Lluís Llach arribarà a les llibreries el 2 de febrer :: 20 anys de la mort de Montserrat Roig :: Ha mort Joan Agut :: 80grams celebra 3 anys de literatura catalana :: L'escriptora Muriel Villanueva guanya el Premi Just M. Casero amb la novel·la La Gatera :: Aguilera, O'Hara i Llavina, Premis Octubre 2011 :: Rànquing de tardor 80grams 2011 :: David Cirici guanya el Premi Prudenci Bertrana :: L'infern d'Alabastre guanya el rànquing d'estiu 2011 :: Pa negre, la primera pel·lícula catalana candidata als Óscars :: Ausiàs March té perfil al Facebook :: Joaquim Carbó, Premi Trajectòria Setmana del Llibre en Català :: Cabré bat rècords i el seu llibre es reedita en només una setmana :: 80grams a Catalunya Ràdio

diumenge, 16 de novembre del 2014

Notícia :: Mort Antoni M. Badia i Margarit

Antoni M. Badia i Margarit ha mort aquesta matinada als noranta-quatre anys. Referent de la lingüística catalana, ha estat reconegut, entre d'altres, amb els Premi d'Honor de les Lletres Catalanes i la Medalla d'or de la Generalitat. 

Antoni M. Badia i Margarit ha estat una figura decisiva de la lingüística catalana de la segona meitat del segle XX. Catedràtic de gramàtica històrica de la llengua espanyola i de gramàtica històrica catalana a la Universitat de Barcelona, càrrec que ocupà fins a la jubilació. Va fer recerca en els camps de la lingüística històrica, l'onomàstica, la lingüística estructural, la comparatística i la sociolingüística. Destaquen la seva Gramática catalana en espanyol, editada per Gredos, i la versió revisada en català Gramàtica de la llengua catalana. Descriptiva, normativa, diatòpia, diastràtica. Doctor honoris causa per les universitats de les Illes Balears, Alacant, Perpinyà, Barcelona, Tolosa de Llenguadoc, Sorbona de París, Salzburg i el Knox College de Galesburg. Membre de l'Acadèmia de Bones Lletres de Barcelona i de l'Institut d'Estudis Catalans. 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts with Thumbnails