Xevi Sala, Premi Prudenci Bertrana 2016 :: La tardor literaria en català :: 80grams celebra sis anys de literatura :: Entrevista Anna Altisén :: Jo, confesso guanya el Premi Crexell 2012 :: Mor l'escriptor Emili Teixidor :: Grup 62 ja és a Google Play :: Salvador Macip guanya el Premi Carlemany :: Rafael Nadal guanya el Premi Josep Pla 2012 :: Els llibres de l'any a 80grams :: La primera novel·la de Lluís Llach arribarà a les llibreries el 2 de febrer :: 20 anys de la mort de Montserrat Roig :: Ha mort Joan Agut :: 80grams celebra 3 anys de literatura catalana :: L'escriptora Muriel Villanueva guanya el Premi Just M. Casero amb la novel·la La Gatera :: Aguilera, O'Hara i Llavina, Premis Octubre 2011 :: Rànquing de tardor 80grams 2011 :: David Cirici guanya el Premi Prudenci Bertrana :: L'infern d'Alabastre guanya el rànquing d'estiu 2011 :: Pa negre, la primera pel·lícula catalana candidata als Óscars :: Ausiàs March té perfil al Facebook :: Joaquim Carbó, Premi Trajectòria Setmana del Llibre en Català :: Cabré bat rècords i el seu llibre es reedita en només una setmana :: 80grams a Catalunya Ràdio

divendres, 31 d’octubre del 2014

Novetat :: En la pell de l'altre

En la pell de l'altre
Maria Barbal
Columna
Setembre 2914
Novel·la

De vegades, la vida dels altres pot semblar plena d'interès i d'oportunitats, mentre que la nostra ens apareix simple i rutinària. Però hi ha persones que es veuen capaces de canviar el seu destí. 


SINOPSI: Dues nenes, la Ramona i la Mireia, de família ben diferents, coincideixen als anys seixanta a la mateixa escola al barri de Poblenou de Barcelona; quan se separen per continuar estudiant, l'una a la Universitat, l'altra en una acadèmia del barri, no esperen que els seus camins tornin a trobar-se. 
Els altres personatges, el Rossend, l'Anna, el Tomàs, el Manuel, el Joan, la Lolín, la Isolda, dibuixen amb elles una entramat de relacions, vinculades al context social i polític dels anys vuitanta i noranta fins a l'assassinat de la periodista Anna Politkóvkaia a Moscou el 2006. 

"Després d'aquell viatge, la memòria tenia un sentit més precís per a la Ramona. Seria un gran honor treballar cada dia, com se li havia proposat, a l'associació Memòria i Llibertat; ella lluitaria amb les dents, si calia, per portar-los tot el reconeixement possible. Encara que allò que l'hauria omplert del tot hauria estat ser-ne membre de ple dret, però tan sols en podein ser sòcies les víctimes o els seus familiars directes. I allò hauria estat com ser igual d'afortunada que la Mireia." 


. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts with Thumbnails