Xevi Sala, Premi Prudenci Bertrana 2016 :: La tardor literaria en català :: 80grams celebra sis anys de literatura :: Entrevista Anna Altisén :: Jo, confesso guanya el Premi Crexell 2012 :: Mor l'escriptor Emili Teixidor :: Grup 62 ja és a Google Play :: Salvador Macip guanya el Premi Carlemany :: Rafael Nadal guanya el Premi Josep Pla 2012 :: Els llibres de l'any a 80grams :: La primera novel·la de Lluís Llach arribarà a les llibreries el 2 de febrer :: 20 anys de la mort de Montserrat Roig :: Ha mort Joan Agut :: 80grams celebra 3 anys de literatura catalana :: L'escriptora Muriel Villanueva guanya el Premi Just M. Casero amb la novel·la La Gatera :: Aguilera, O'Hara i Llavina, Premis Octubre 2011 :: Rànquing de tardor 80grams 2011 :: David Cirici guanya el Premi Prudenci Bertrana :: L'infern d'Alabastre guanya el rànquing d'estiu 2011 :: Pa negre, la primera pel·lícula catalana candidata als Óscars :: Ausiàs March té perfil al Facebook :: Joaquim Carbó, Premi Trajectòria Setmana del Llibre en Català :: Cabré bat rècords i el seu llibre es reedita en només una setmana :: 80grams a Catalunya Ràdio

dilluns, 1 de setembre del 2014

Notícia :: La reentré literària d'aquesta tardor


La tardor arriba carregada de novetats literàries per a tots els gustos: Maria Barbal, Eduard Márquez, Blanca Busquets, Vicenç Villatoro, Lluís Llach, Joan Daniel Bezsonoff, Lluís Llort, Miquel Oliver, Lluís-Anton Baulenas i Josep Torrent, entre d'altres. 

:: En la pell de l'altre. Maria Barbal. Columna. Novel·la basada en Enric Marco, president de l'Amical Mauthausen, que es va fer passar per presoner d'un camp d'extermini nazi durant 30 anys. 

:: Les dones de la Principal. Lluís Llach. Empúries. Segona novel·la de Lluís Llach protagonitzada per tres dones que durant tres generacions han regentat la Principal, el casal més assenyalat del poble de Pous, a l'Abadia. Una història detectivesca ambientada a l'època franquista. 

:: Vint-i-nou contes menys. Eduard Márquez. Empúries. L'autor revisa dos dels seus primers llibres de relats, Zugzwang (1995) i L'eloqüència del franctirador (1998), i n'ofereix una selecció.

::  Herències col·laterals. Lluís Llort. RBA- La Magrana. Una novel·la negra amb protagonistes de classe mitjana alta. Llort té previstes més novetats aquest tardor, com la novel·la La reina de diamants, escrita a quatre mans amb Bennassar, Macip i Moreno. 

::  Un home que se'n va. Vicenç Villatoro. Proa. novel·la molt personal en la què l'autor investiga el passat del seu avi que vol ser un homenatge a la immigració. 

:: Setembre, octubre i novembre. Joan Miquel Oliver. L'Altra. El músic es converteix en l'ombra de l'escalador Miquel Riera i ens ofereix un retrat literari del món actual. 

:: Matar De Gaulle. Joan-Daniel Bezsonoff. Empúries. L'escriptor recrea un complot d'un grup de militars i civils francesos per matar el general De Gaulle. 

:: L'últim neanderthal. Lluís-Anton Baulenas. RBA-La Magrana. Una novel·la sobre l'amor als llibres i la lectura, especialment la de paper. 

:: La sang és més dolça que la mel. Josep Torrent. AlRevés. Guanyador del I premi Memorial Agustí Vehí. Un nou cas per Damià Surrell, caporal de la Unitat d'Investigació de Figueres, amant de la bona cuina i del tai-txí. 

:: Olor de clor sota la roba. Maria Guasch. Rba - La Magrana. Un relat per recordar com s'estima, com es desitja o com s'odia quan es tenen 11 anys. 

:: La noia de la biblioteca. Núria Pradas. Columna. Retrat històric de principis del segle XX protagonista per una noi de classe obrera que lluitarà per treballar a la Biblioteca de Catalunya. 

:: Paraules a mitges. Blanca Busquets. Rosa dels vents. Novel·la centrada en  la nit del 23 F. Després del gran èxit de La nevada del cucut i La casa del silenci. 

:: Els últims dies del general Prim. Francesc Puigpelat. Proa. Una novel·la d'intriga, històrica i biogràfica al voltant dels últims dies de la vida del general Joan Prim. 

:: Els silencis dels pactes. Marc Moreno. Llibres del delicte. Novel·la negra on un adinerat empresari assassina una prostitua i ha de pagar per aconseguir el silenci de l'home que ho ha descobert. 

:: Esborraràs les teves petjades. Xevi Sala. Proa. Novel·la protagonitzada per un terrorista basc que després de sortir de la presó prova d'iniciar una nova vida en un poble pirinenc mentre, lluny, la cúpula negocia la fi de la violència. 

:: Rellotges en temps de pluja. Antònia Carré-Pons. Meteora. Un mosaid narratiu d'amors intensos, d'episodis dramàtics, d'abnegació en la feina diària, de lluites personals contra la crueltat humana o la del destí. 

:: El silenci del far. Albert Juvany. Edicions del periscopi. Ens narra la història de l'Anna una bibliotecària d'un petit poble de pescadors d'Islàndia a la què una carta del seu pare li canviarà la vida. 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts with Thumbnails