Xevi Sala, Premi Prudenci Bertrana 2016 :: La tardor literaria en català :: 80grams celebra sis anys de literatura :: Entrevista Anna Altisén :: Jo, confesso guanya el Premi Crexell 2012 :: Mor l'escriptor Emili Teixidor :: Grup 62 ja és a Google Play :: Salvador Macip guanya el Premi Carlemany :: Rafael Nadal guanya el Premi Josep Pla 2012 :: Els llibres de l'any a 80grams :: La primera novel·la de Lluís Llach arribarà a les llibreries el 2 de febrer :: 20 anys de la mort de Montserrat Roig :: Ha mort Joan Agut :: 80grams celebra 3 anys de literatura catalana :: L'escriptora Muriel Villanueva guanya el Premi Just M. Casero amb la novel·la La Gatera :: Aguilera, O'Hara i Llavina, Premis Octubre 2011 :: Rànquing de tardor 80grams 2011 :: David Cirici guanya el Premi Prudenci Bertrana :: L'infern d'Alabastre guanya el rànquing d'estiu 2011 :: Pa negre, la primera pel·lícula catalana candidata als Óscars :: Ausiàs March té perfil al Facebook :: Joaquim Carbó, Premi Trajectòria Setmana del Llibre en Català :: Cabré bat rècords i el seu llibre es reedita en només una setmana :: 80grams a Catalunya Ràdio

dimecres, 12 de març del 2014

Novetat :: Bandera negra

Bandera negra
Jordi Santasusagna
Editorial Gregal
Febrer de 2014

Una història d’amor, coratge, devoció i patiment per explicar un episodi desconegut i decisiu de la Guerra de Successió.

Som a la tardor de 1711, en plena Guerra de Successió per la corona espanyola. L’exèrcit borbònic avança imparable per la Catalunya austriacista per arribar abans de l’hivern a les portes de Barcelona. A Cardona, però, hi  troba un castell amb poc més d’un miler d’homes disposats a defensar-lo fins al final.
Els cardonins han de fugir i abandonar les seves llars  als capricis de l’exèrcit més potent i ferotge del món, però dues famílies, els Fàbrega i els Llobet, hi deixen una part de la seva ànima.Una creu, un amor truncat, un plànol, dos exèrcits i una bandera negra. El setge a un castell, a uns sentiments i a una devoció que ens acosta a l’altre vessant de la guerra: la gent del poble, els que hi hauran de continuar vivint quan tot s’acabi.  Una apassionant història de ficció situada en un moment clau del nostre passat.

«A l’abril de 1711, els habitants de Cardona, sense ser cons­cients que el país esdevenia el camp de batalla d’una guerra d’abast europeu, amb francesos i espanyols per una banda i la resta de països per l’altra, rebien notícies que la frontera entre els dos exèrcits se’ls acostava poc a poc.»
«Al capdamunt de la torre de l’homenatge encara hi onejava la bandera de Sant Jordi. Fixant-s’hi una mica més, però, n’hi veié una altra. Una bandera negra.»

«Passarem fam i set, patirem grans escomeses amb uns mit­jans que mai hauríem imaginat que es podrien utilitzar contra aquest castell, però hem de mostrar a aquella colla de borbò­nics que no ens rendirem. Aquesta és la bandera negra que els farà saber que ens defensarem a ultrança. Aquesta és la bande­ra que els dirà i els repetirà, de dia i de nit, que viurem lliures o morirem!»

:: Booktrailer 
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts with Thumbnails