Xevi Sala, Premi Prudenci Bertrana 2016 :: La tardor literaria en català :: 80grams celebra sis anys de literatura :: Entrevista Anna Altisén :: Jo, confesso guanya el Premi Crexell 2012 :: Mor l'escriptor Emili Teixidor :: Grup 62 ja és a Google Play :: Salvador Macip guanya el Premi Carlemany :: Rafael Nadal guanya el Premi Josep Pla 2012 :: Els llibres de l'any a 80grams :: La primera novel·la de Lluís Llach arribarà a les llibreries el 2 de febrer :: 20 anys de la mort de Montserrat Roig :: Ha mort Joan Agut :: 80grams celebra 3 anys de literatura catalana :: L'escriptora Muriel Villanueva guanya el Premi Just M. Casero amb la novel·la La Gatera :: Aguilera, O'Hara i Llavina, Premis Octubre 2011 :: Rànquing de tardor 80grams 2011 :: David Cirici guanya el Premi Prudenci Bertrana :: L'infern d'Alabastre guanya el rànquing d'estiu 2011 :: Pa negre, la primera pel·lícula catalana candidata als Óscars :: Ausiàs March té perfil al Facebook :: Joaquim Carbó, Premi Trajectòria Setmana del Llibre en Català :: Cabré bat rècords i el seu llibre es reedita en només una setmana :: 80grams a Catalunya Ràdio

dilluns, 27 de gener del 2014

Notícia :: El Tiana Negra es consolida com a cita literària indispensable

Els festival Tiana Negra es consolida com una cita indispensable dins el panorama del gènere negre en català. El certamen ha celebrat aquest cap de setmana la seva segona edició superant l'èxit de públic de l'any passat i amb un nivell qualitatiu d'autors i participans molt elevat. Durant el festival s'ha fet entrega del Primer Premi Memorial Agustí Vehí de Novel·la Negra, que ha estat per l'escriptor Josep Torrent amb l'obra 'La sang és més dolça que la mel".  

Unes 500 persones vingudes d'arreu dels països catalans han passat aquesta cap de setmana per la segona edició del Tiana Negra. El festival ha doblat gairebé el públic respecte la primera edició i ha obligat a l'organització ha canviar la sala pr poder acollir tots els assistents. De nou el certamen destaca per la qualitat dels seus participants, aplegant el bo i millor de la literatura negra catalana. Autors com Salvador Balcells, Lluís Bosch, Rafa Vallbona, Juli Alandes, Jordi de Manuel, Marc Moreno, Ana Maria Villalonga o Àlex Martín, han presentat les seves últimes novetats i han debatut sobre la bona salut del gènere. Entre les activitats més destacades del cap de setmana hi ha la xerrada del metge forense Miquel Orós, la projecció i Cinefòrum de La vampira del carrer ponent amb el periodista Pere Culell i la taula rodona Realitat i ficció, amb la participació del comissari Joan Miquel Capell. 
Un altre dels moments destacats del festival ha estat l'entrega del Primer Premi Memorial Agustí Vehí que ha estat per l'escriptor Josep Torrent amb l'obra "La sang és més dolça que la mel", una novel·la ambientada a Figueres amb una gran qualitat literària. L'entrega del guardó ha estat un dels moments més emotius del certamen, ja que ha comptat amb la presència de Marie Gournay, la darrera companya d'Agustí Vehí. El premi està dotat amb 1.500 euros i la publicació de la novel·la per part de l'editorial Crims.cat. 
Un any més el festival ha comptat amb la complicitat de tot el poble de Tiana. La biblioteca municipal ha organitzat un joc de pistes, amb enigmes molt elaborats, que ha recollit una elevadíssima participació. Els comerços han guarit els seus aparadors amb motius "negres" i les dues companyies de teatre del poble han tancat el certamen amb una lectura dramatitzada. Els més petits també han tingut el seu espai al Tiana Negra d'enguany, amb un conte-contes negre representat per la Dowa Teatre. 
El gran èxit de la segona edició del festival i la gran acollida per part del tianencs i tianenques, deixa la porta oberta a la tercera edició del certamen, amb la què els organitzadors aviat començaran a treballar.
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts with Thumbnails