Xevi Sala, Premi Prudenci Bertrana 2016 :: La tardor literaria en català :: 80grams celebra sis anys de literatura :: Entrevista Anna Altisén :: Jo, confesso guanya el Premi Crexell 2012 :: Mor l'escriptor Emili Teixidor :: Grup 62 ja és a Google Play :: Salvador Macip guanya el Premi Carlemany :: Rafael Nadal guanya el Premi Josep Pla 2012 :: Els llibres de l'any a 80grams :: La primera novel·la de Lluís Llach arribarà a les llibreries el 2 de febrer :: 20 anys de la mort de Montserrat Roig :: Ha mort Joan Agut :: 80grams celebra 3 anys de literatura catalana :: L'escriptora Muriel Villanueva guanya el Premi Just M. Casero amb la novel·la La Gatera :: Aguilera, O'Hara i Llavina, Premis Octubre 2011 :: Rànquing de tardor 80grams 2011 :: David Cirici guanya el Premi Prudenci Bertrana :: L'infern d'Alabastre guanya el rànquing d'estiu 2011 :: Pa negre, la primera pel·lícula catalana candidata als Óscars :: Ausiàs March té perfil al Facebook :: Joaquim Carbó, Premi Trajectòria Setmana del Llibre en Català :: Cabré bat rècords i el seu llibre es reedita en només una setmana :: 80grams a Catalunya Ràdio

divendres, 4 d’octubre del 2013

Notícia :. Una exposició commemora els 50 anys de la Galera

La biblioteca Jaume Fuster acull  l'exposició 50 anys i tan joves, que commemora els 50 anys de l'editorial la Galera. La mostra es podrà veure fins al 7 de gener del 2014.

L'editorial la Galera commemora aquest 2013 cinquanta anys del seu naixement al 1963. En cinc dècades la Galera ha publicat 5.000 títols de literatura infantil i juvenil en català, introduint la lectura a diverses generacions d'infants i joves catalans. La trajectòria de l'editorial ha transcorregut paral·lela a la d'escriptors de la literatura infantil i juvenil catalans que van debutar o triomfar publicant-hi, com Emili Teixidor, Jordi Sierra i Fabra o Joaquim Carbó, entre d'altres. 
La selecció per a l'exposició ha estat difícil, i mostra un recorregut per cada etapa de l'editorial. La mostra inclou títols destacats, documents, audiovisuals i altres objectes i elements que formen part de la història de la Galera. 
Actualment la Galera és la segona editorial juvenil i infantil de Catalunya, gràcies a l'empenta dels darrers quatre anys tant a Catalunya com a Espanya, gràcies sobretot a la "producció pròpia", com ha explicat la directora de l'editoral Iolanda Batallé. Potenciar l'edició d'autors catalans amb ganxo i exportar-ne alguns d'èxit com la sèrie Jo, Elvis Riboldi que s'editarà a França. Alguns dels èxits de vendes dels darrers temps han estat: La porta dels tres panys de Sònia Fernández Vidal, Retrum de Francesc Miralles o Jan Plata de J.Ll Badal. 
El futur més inmediat de l'editorial passa per consolidar la seva presència a nivell internacional, el creixement a Amèrica Llatina està sent ja important. També es vol seguir potenciant el món digital, un camp en el que no comença de zero, amb experiències com la publicació del manual Adolescents.cat, basat en la web homónima creat per Ernest Codina i Roger Carandell i del que es van vendre més de 30.000 en pocs mesos.
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts with Thumbnails