Xevi Sala, Premi Prudenci Bertrana 2016 :: La tardor literaria en català :: 80grams celebra sis anys de literatura :: Entrevista Anna Altisén :: Jo, confesso guanya el Premi Crexell 2012 :: Mor l'escriptor Emili Teixidor :: Grup 62 ja és a Google Play :: Salvador Macip guanya el Premi Carlemany :: Rafael Nadal guanya el Premi Josep Pla 2012 :: Els llibres de l'any a 80grams :: La primera novel·la de Lluís Llach arribarà a les llibreries el 2 de febrer :: 20 anys de la mort de Montserrat Roig :: Ha mort Joan Agut :: 80grams celebra 3 anys de literatura catalana :: L'escriptora Muriel Villanueva guanya el Premi Just M. Casero amb la novel·la La Gatera :: Aguilera, O'Hara i Llavina, Premis Octubre 2011 :: Rànquing de tardor 80grams 2011 :: David Cirici guanya el Premi Prudenci Bertrana :: L'infern d'Alabastre guanya el rànquing d'estiu 2011 :: Pa negre, la primera pel·lícula catalana candidata als Óscars :: Ausiàs March té perfil al Facebook :: Joaquim Carbó, Premi Trajectòria Setmana del Llibre en Català :: Cabré bat rècords i el seu llibre es reedita en només una setmana :: 80grams a Catalunya Ràdio

dimecres, 19 de juny del 2013

Notícia :. Àlvar Caixal, Premi Sant Joan 2013

Àlvar Caixal ha guanyat el 33è Premi Sant Joan amb la seva primera novel·la 'Les llavors del silenci'. El premi l'atorga la Fundació Antigues Caixes Catalanes i el BBVA, està valorat en 35.000 euros i la publicació de la novel·la és a càrrec d'Edicions 62. 


'Les llavors del silenci' entrellaça dues històries, la que explica una dona anglesa sobre un seu oncle, en Frank, un metge de les Brigades Internacionals i desaparegut la primavera del 1938 en la retirada de l'exèrcit republicà al front d'Aragó, i la de l'Alfred, un jubilat de Barcelona el pare del qual, franquista convençut, s'acaba de suïcidar. La novel·la debut d'Àlvar Caixal es mou paral·lelament entre la Gran Bretanya i Catalunya, entre els anys anteriors a l'esclat de la Guerra Civil Espanyola i l'hivern del 2002, entre el passat i el present dels protagonistes. 
Aquest any la novetat del Premi Sant Joan és qui elconvoca, la Fundació Antigues Caixes Catalanes de Manlleu, Sabadell i Terrassa (l'antiga Obra Social d'Unnim) i el BBVA (patrocinador d'aquesta Fundació i propietari del negoci financer d'Unnim). El que no canvia és l'aliança del premi amb Edicions 62, que publicarà l'obra guanyadora a la tardor. 
Àlvar Caixal és arqueòleg de la Diputació de Barcelona. Ha dirigit nombroses excavacions arqueològiques en poblats ibèrics, vil·les romanes i edificis civils, militars i religiosos de diferents èpoques. Ha publicat articles i estudis monogràfics, i com a escriptor, ha participat en obres col·lectives vinculades a la comarca del Matarranya i la Franja de Ponent.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts with Thumbnails