Xevi Sala, Premi Prudenci Bertrana 2016 :: La tardor literaria en català :: 80grams celebra sis anys de literatura :: Entrevista Anna Altisén :: Jo, confesso guanya el Premi Crexell 2012 :: Mor l'escriptor Emili Teixidor :: Grup 62 ja és a Google Play :: Salvador Macip guanya el Premi Carlemany :: Rafael Nadal guanya el Premi Josep Pla 2012 :: Els llibres de l'any a 80grams :: La primera novel·la de Lluís Llach arribarà a les llibreries el 2 de febrer :: 20 anys de la mort de Montserrat Roig :: Ha mort Joan Agut :: 80grams celebra 3 anys de literatura catalana :: L'escriptora Muriel Villanueva guanya el Premi Just M. Casero amb la novel·la La Gatera :: Aguilera, O'Hara i Llavina, Premis Octubre 2011 :: Rànquing de tardor 80grams 2011 :: David Cirici guanya el Premi Prudenci Bertrana :: L'infern d'Alabastre guanya el rànquing d'estiu 2011 :: Pa negre, la primera pel·lícula catalana candidata als Óscars :: Ausiàs March té perfil al Facebook :: Joaquim Carbó, Premi Trajectòria Setmana del Llibre en Català :: Cabré bat rècords i el seu llibre es reedita en només una setmana :: 80grams a Catalunya Ràdio

divendres, 24 de maig del 2013

Notícia :: Nova 'Història de la literatura catalana'

Enciclopèdia Catalana, l'Editorial Barcino i l'Ajuntament de Barcelona treuen a la venda el primer volum de la nova 'Història de la literatura catalana', la primera història planificada i dissenyada des del principi com una obra col·lectiva i representativa del coneixement acadèmic actual de la matèria. L'obra està dirigida per Àlex Broch, i ha comptat amb diversos experts per dirigir cadascuna de les etapes com Lola Badia, Josep Solervicens o Enric Cassany. 

La nova 'Història de la literatura catalana' acaba de treure a la venda el seu primer volum. Els propers s'editaran al llarg del pròxims quatre anys. L'obra recull, sintetitza i actualitza l'aportació bibliogràfica que el món acadèmic i les recerques i estudis històrics han generat al llarg d'aquests trenta anys que el català ha estat llengua oficial en l'ensenyament i en l'administració del país. Dirigida per Àlex Broch, les diferents etapes de l'obra han estat dirigides per especialistes com Lola Badia, Josep Slervicens, Josep M. Domingo, Enric Cassany, Jordi Castellanos, Jordi Marrugat i han comptat amb la participació de prop de 70 historiadors i investigadors de la literatura de totes les universitats de parla catalana. La nova obra és la segona història general de la literatura catalana d'aquestes proporcions (vuit volums). L'anterior i primera ha estat la 'Història d'Ariel (1986/88)' (Riquer Comas, Molas). Anteriorment, Jordi Rubió i Balaguer havia publicat una important 'Història de la literatura catalana' dins 'Historia general de las literaturas hispánicas' (1949-1958), dirigida per Díaz Plaja, que arribava fins el Jocs Florasl del segle XIX. Posteriorment, va ser traduïda al català (1984) per les Publicacions Abadia de Montserrat. 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts with Thumbnails