Xevi Sala, Premi Prudenci Bertrana 2016 :: La tardor literaria en català :: 80grams celebra sis anys de literatura :: Entrevista Anna Altisén :: Jo, confesso guanya el Premi Crexell 2012 :: Mor l'escriptor Emili Teixidor :: Grup 62 ja és a Google Play :: Salvador Macip guanya el Premi Carlemany :: Rafael Nadal guanya el Premi Josep Pla 2012 :: Els llibres de l'any a 80grams :: La primera novel·la de Lluís Llach arribarà a les llibreries el 2 de febrer :: 20 anys de la mort de Montserrat Roig :: Ha mort Joan Agut :: 80grams celebra 3 anys de literatura catalana :: L'escriptora Muriel Villanueva guanya el Premi Just M. Casero amb la novel·la La Gatera :: Aguilera, O'Hara i Llavina, Premis Octubre 2011 :: Rànquing de tardor 80grams 2011 :: David Cirici guanya el Premi Prudenci Bertrana :: L'infern d'Alabastre guanya el rànquing d'estiu 2011 :: Pa negre, la primera pel·lícula catalana candidata als Óscars :: Ausiàs March té perfil al Facebook :: Joaquim Carbó, Premi Trajectòria Setmana del Llibre en Català :: Cabré bat rècords i el seu llibre es reedita en només una setmana :: 80grams a Catalunya Ràdio

dijous, 7 de febrer de 2013

Novetat :: Entre el desert i el cactus

Entre el desert i el cactus
Anna Cortils Munné
Editorial Meteora
Gener de 2013
Poesia
VII Premi de Poesia Joan Perucho Vila d'Ascó 2012

Hem quedat orfes
de matinada a la Barcino romana
encara era fosc i pensaves en la Llum,
i de sobte es féu més fosc.

SINOPSI: Entre el desert i el cactus és una obra poètica que neix de l'aflicció, d'un dolor dels més profunds, el produït per una pèrdua inesperada, per la mort injustificada, inexplicable de l'amic. Digníssima herva del planh trobadores, Anna Cortills Munné recull el seu dolor més punyent, el sentiment que la fereix en el centre del jo i que durant tant de temps l'aclapara, i ens el descriu, directa i sincera en el mot, a través de les pàgines d'aquest llibre. La mort de Salvador Iborra, el jove i enyorat poeta valencià, a mans de l'estúpida follia en els carrers de la Barcelona més vella, aquella trista matinada de finals de setembre de 2011, ha provocat - provoca encara - molt de dolor en els cors dels parents, dels amics, de l'Anna i de tants altres. I és d'aquesta ferida oberta que sorgeix aquest llibre, un llibre que, com tants d'altres al llarg de la història de la poesia, és fruit del mal al cor, del mal a l'ànima, de la mort d'algú estimar i de la mort, petit i certa, que també fa niu en nosaltres, els que quedem.  

Escric amb la pena més fonda
amb el dolor més intents, m´has de perdona. 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

2 comentaris:

  1. La veritat és que te bona pinta aquest llibre! :)

    Nosaltres acabem d'obrir un blog on també comentarem llibres i escriurem petits textos, ens segueixes? Nosaltres ja et seguim :) Gràcies!

    Cloudin

    ResponElimina
  2. Cloudin! Gràcies per seguir-nos. Et seguirem també a tu. Una abraçada!

    ResponElimina

Related Posts with Thumbnails