Xevi Sala, Premi Prudenci Bertrana 2016 :: La tardor literaria en català :: 80grams celebra sis anys de literatura :: Entrevista Anna Altisén :: Jo, confesso guanya el Premi Crexell 2012 :: Mor l'escriptor Emili Teixidor :: Grup 62 ja és a Google Play :: Salvador Macip guanya el Premi Carlemany :: Rafael Nadal guanya el Premi Josep Pla 2012 :: Els llibres de l'any a 80grams :: La primera novel·la de Lluís Llach arribarà a les llibreries el 2 de febrer :: 20 anys de la mort de Montserrat Roig :: Ha mort Joan Agut :: 80grams celebra 3 anys de literatura catalana :: L'escriptora Muriel Villanueva guanya el Premi Just M. Casero amb la novel·la La Gatera :: Aguilera, O'Hara i Llavina, Premis Octubre 2011 :: Rànquing de tardor 80grams 2011 :: David Cirici guanya el Premi Prudenci Bertrana :: L'infern d'Alabastre guanya el rànquing d'estiu 2011 :: Pa negre, la primera pel·lícula catalana candidata als Óscars :: Ausiàs March té perfil al Facebook :: Joaquim Carbó, Premi Trajectòria Setmana del Llibre en Català :: Cabré bat rècords i el seu llibre es reedita en només una setmana :: 80grams a Catalunya Ràdio

dilluns, 7 de gener del 2013

Notícia :: Genís Sinca guanya el premi Josep Pla

El periodista manresà Genís Sinca ha guanyat el 45è Premi Josep Pla de narrativa catalana amb la novel·la 'Una família exemplar'. La novel·la és una tragicomèdia sobre dues nissagues catalanes. 

El premi Josep Pla ha estat aquest any per a la novel·la 'Una familia exemplar' del periodista Genís Sinca. El premi es va donar a conèixer en la tradicionalnit literària de reis al costat del premi Nadal, que aquest any ha estat per Sergio Vila-Sanjuán i la novel·la 'Estaba en el aire'.
La novel·la de Sinca destaca pel seu to humorístic i irònic, no gaire habitual en les històries de nissagues familiars sovint dramàtiques. El protagonista de la novel·la és un pediatre tortosí de renom, el doctor Bou, que està a punt de casar la seva filla gran amb l'hereu de Mirabaix, una família benestant de Manresa. La fascinació inicial de Bou no triga a derivar cap a sentiments menys eufòrics quan s'adona que el seu gendre pot posar en perill no únicament el seu patrimoni, sinó també - i sobretot- la nissaga familiar. 
Genís Sinca ha escrit diverses biografies com la d'heribert Barrera, la de Francesc Candel i la del doctor Joan Uriach. El 2009 va publicar 'Vida secreta dels nostres metges', amb l'editorial Angle, on repassava les aportacions dels metges catalans més destacats del segle XX. Aquesta és la seva primera novel·la de ficció. 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts with Thumbnails