Xevi Sala, Premi Prudenci Bertrana 2016 :: La tardor literaria en català :: 80grams celebra sis anys de literatura :: Entrevista Anna Altisén :: Jo, confesso guanya el Premi Crexell 2012 :: Mor l'escriptor Emili Teixidor :: Grup 62 ja és a Google Play :: Salvador Macip guanya el Premi Carlemany :: Rafael Nadal guanya el Premi Josep Pla 2012 :: Els llibres de l'any a 80grams :: La primera novel·la de Lluís Llach arribarà a les llibreries el 2 de febrer :: 20 anys de la mort de Montserrat Roig :: Ha mort Joan Agut :: 80grams celebra 3 anys de literatura catalana :: L'escriptora Muriel Villanueva guanya el Premi Just M. Casero amb la novel·la La Gatera :: Aguilera, O'Hara i Llavina, Premis Octubre 2011 :: Rànquing de tardor 80grams 2011 :: David Cirici guanya el Premi Prudenci Bertrana :: L'infern d'Alabastre guanya el rànquing d'estiu 2011 :: Pa negre, la primera pel·lícula catalana candidata als Óscars :: Ausiàs March té perfil al Facebook :: Joaquim Carbó, Premi Trajectòria Setmana del Llibre en Català :: Cabré bat rècords i el seu llibre es reedita en només una setmana :: 80grams a Catalunya Ràdio

dijous, 13 de desembre de 2012

Notícia :: Tiana acollirà el primer festival de novel·la negra catalana

Tiana negra és el primer festival de novel·la negra catalana que se celebrarà el 25 i 26 de gener a Tiana. La iniciativa és una idea de l'escriptor Sebastià Bennasar i presenta un programa amb més d'una desena d'activitats i noms tan importants del gènere com Àlex Martin, Jordi Canals o Anna Maria Villalonga. 

El municipi de Tiana es convertirà els propers 25 i 26 de gener en el centre de la novel·la catalana. El festival Tiana negra és una idea de Sebastià Bennasar, organitzat per l'Ajuntament del municipi i amb la col·laboració de diverses editorials catalanes com l'editorial Meteora. El festival arrenca uns dies abans del BCNegra, i té la voluntat de convertir-se en el pòrtic del prestigiós festival. Amb un programa que inclou una desena d'activitats entre xerrades, presentacions de llibres, i debats centrats en un gènere que gaudeix d'un bon moment creatiu i productiu a Catalunya. Entre els noms més destacats del participants del Tiana negra hi ha Lluís Llort, Jordi Benavente, Jordi Canals, Anna Maria Villalonga, Àlex Martín, Pau Vidal, Maria Dolors Sàrries, Jordi Rourera, Marc Moreno, Marta Banús, etc. 
Tiana negra vol contribuir a la dignificació i a la normalització de la llengua catalana i la seva literatura. Vol apropar a tots els catalans el coneixement directe de la literatura negra que es fa casa nostra, amb la intenció de descentralitzar al màxim el fet cultural de Barcelona i prestigiar la tasca continuada que es realitzar en la difusió de la cultura arreu del territori, i especialment amb la política de proximitat dels municipis petits i mitjans. 
El festival Tiana negra té un clara voluntat de crèixer i consolidar-se i per això ha creat un bloc http://tiananegra.blogspot.com i una pàgina al Facebook, www.facebook.com/tiananegra

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts with Thumbnails