Xevi Sala, Premi Prudenci Bertrana 2016 :: La tardor literaria en català :: 80grams celebra sis anys de literatura :: Entrevista Anna Altisén :: Jo, confesso guanya el Premi Crexell 2012 :: Mor l'escriptor Emili Teixidor :: Grup 62 ja és a Google Play :: Salvador Macip guanya el Premi Carlemany :: Rafael Nadal guanya el Premi Josep Pla 2012 :: Els llibres de l'any a 80grams :: La primera novel·la de Lluís Llach arribarà a les llibreries el 2 de febrer :: 20 anys de la mort de Montserrat Roig :: Ha mort Joan Agut :: 80grams celebra 3 anys de literatura catalana :: L'escriptora Muriel Villanueva guanya el Premi Just M. Casero amb la novel·la La Gatera :: Aguilera, O'Hara i Llavina, Premis Octubre 2011 :: Rànquing de tardor 80grams 2011 :: David Cirici guanya el Premi Prudenci Bertrana :: L'infern d'Alabastre guanya el rànquing d'estiu 2011 :: Pa negre, la primera pel·lícula catalana candidata als Óscars :: Ausiàs March té perfil al Facebook :: Joaquim Carbó, Premi Trajectòria Setmana del Llibre en Català :: Cabré bat rècords i el seu llibre es reedita en només una setmana :: 80grams a Catalunya Ràdio

dijous, 27 de setembre del 2012

Notícia :: Premis Literaris de Girona 2012

Patrícia Gabancho guanya el Prudenci Bertrana 2012 amb La néta d’Adam. Sadurní Tubau ha estat guardonat amb el Premi Miquel de Palol de poesia per El Somni de Gregor Samsa. Cinquanta anys després de Vicent Sanchis, ha estat distingida amb el Carles Rahola d’assaig i el 27è Premi Ramon Muntaner de literatura juvenil s’ha atorgat a JosepTorrent per la seva obra De cara a Tramuntana. Aquest vespre s'han otorgat els Premis Literaris de Girona 2012 a L'auditori de la ciutat. 


El 45è Premi Prudenci Bertrana de novel·la s’ha atorgat a l’obre La néta d’Adam, de Patrícia Gabancho, una novel·la que ens parla de la revisió vital de la seva protagonista arran de la mort de la seva mare. A cavall de la ficció i la realitat, Gabancho traça, de forma impressionista, un univers poblat de dones que malden per construir la seva identitat. A partir d’un plantejament literari ambiciós amb una narració omniscient a base de salts temporals, a la novel·la s’apleguen diferents viatges de Barcelona a l’Argentina que provoquen una mena de viatges íntims de retorn i redescoberta del passat.

La dotació del premi és de 42.000 euros i el jurat estava format per Xavier Cortadellas, Berta
Bruna, M. Mercè Roca, David Cirici i Cristian Segura. Enguany, el jurat ha destacat com a finalista l’obra Una dona d’aigua, de Núria Esponellà, una novel·la d’intriga psicològica que aprofundeix en la condició femenina i que recrea l’ambient de la Banyoles de finals del segle XIX. Els protagonistes, personatges ficticis, es barregen amb personatges històrics rellevants, tots ells vinculats a un espai tan singular com l’Estany, ric en història i llegendes.



. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts with Thumbnails