Xevi Sala, Premi Prudenci Bertrana 2016 :: La tardor literaria en català :: 80grams celebra sis anys de literatura :: Entrevista Anna Altisén :: Jo, confesso guanya el Premi Crexell 2012 :: Mor l'escriptor Emili Teixidor :: Grup 62 ja és a Google Play :: Salvador Macip guanya el Premi Carlemany :: Rafael Nadal guanya el Premi Josep Pla 2012 :: Els llibres de l'any a 80grams :: La primera novel·la de Lluís Llach arribarà a les llibreries el 2 de febrer :: 20 anys de la mort de Montserrat Roig :: Ha mort Joan Agut :: 80grams celebra 3 anys de literatura catalana :: L'escriptora Muriel Villanueva guanya el Premi Just M. Casero amb la novel·la La Gatera :: Aguilera, O'Hara i Llavina, Premis Octubre 2011 :: Rànquing de tardor 80grams 2011 :: David Cirici guanya el Premi Prudenci Bertrana :: L'infern d'Alabastre guanya el rànquing d'estiu 2011 :: Pa negre, la primera pel·lícula catalana candidata als Óscars :: Ausiàs March té perfil al Facebook :: Joaquim Carbó, Premi Trajectòria Setmana del Llibre en Català :: Cabré bat rècords i el seu llibre es reedita en només una setmana :: 80grams a Catalunya Ràdio

dilluns, 19 de març del 2012

Novetat :: L'ombra de San Benet

L'ombra de Sant Benet
Ramón Carreté i Adolf Todó
Pròleg de Ferran Adrià i Andreu Buenafuente
Angle Editorial
Març de 2012
Relats

SINOPSI: No és la primera vegada que Ramon Carreté i Adolf Todó escriuen a quatre mans. Ja ho van fer a El gran horitzó, una faula per orientar els lectors en un món canviant en el qual cal saber aprofitar les oportunitats. Ara, a L'ombra de Sant Benet s'enfronten a la Història --en majúscula-- del monestir de Sant Benet de Bages i ens la presenten a través de catorze històries --en minúscula. Són escenes de ficció, improbables però no impossibles, en què els personatges i sovint el mateix monestir s'enfronten a canvis, crisis o dificultats que poden reorientar profundament les seves vides. I, aquí també, caldrà saber aprofitar les oportunitats, encara que sigui amb l'ajut d'una ombra misteriosa.
Amb relats que barregen la versemblança històrica amb certa llibertat narrativa, els autors ens fan imaginar o reviure episodis com la fundació del monestir, la por de l'any mil, la construcció de la Sèquia de Manresa, l'epidèmia de pesta negra del segle XIV, l'esplendor del monestir en temps de l'abat Frigola, la seva decadència o la vida familiar del pintor Ramon Casas.

"L'obra és un pou de coneixement sobre el monestir de Sant Benet". Ferran Adrià
"El llibre és molt divertit i alhora profund. UN plat ben cuinat, sí senyor!". Andreu Buenafuente




. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts with Thumbnails