Xevi Sala, Premi Prudenci Bertrana 2016 :: La tardor literaria en català :: 80grams celebra sis anys de literatura :: Entrevista Anna Altisén :: Jo, confesso guanya el Premi Crexell 2012 :: Mor l'escriptor Emili Teixidor :: Grup 62 ja és a Google Play :: Salvador Macip guanya el Premi Carlemany :: Rafael Nadal guanya el Premi Josep Pla 2012 :: Els llibres de l'any a 80grams :: La primera novel·la de Lluís Llach arribarà a les llibreries el 2 de febrer :: 20 anys de la mort de Montserrat Roig :: Ha mort Joan Agut :: 80grams celebra 3 anys de literatura catalana :: L'escriptora Muriel Villanueva guanya el Premi Just M. Casero amb la novel·la La Gatera :: Aguilera, O'Hara i Llavina, Premis Octubre 2011 :: Rànquing de tardor 80grams 2011 :: David Cirici guanya el Premi Prudenci Bertrana :: L'infern d'Alabastre guanya el rànquing d'estiu 2011 :: Pa negre, la primera pel·lícula catalana candidata als Óscars :: Ausiàs March té perfil al Facebook :: Joaquim Carbó, Premi Trajectòria Setmana del Llibre en Català :: Cabré bat rècords i el seu llibre es reedita en només una setmana :: 80grams a Catalunya Ràdio

dimarts, 14 de febrer del 2012

Activitat :: Exposició de Narcís Comadira

Exposició de Narcís Comadira a la Biblioteca de Catalunya
Lloc: Espai Zero de la Biblioteca de Catalunya
Data: Del 14 de febrer al 7 de març de 2012
Horari: de dilluns a divendres, de 9 a 20H, dissabtes de 9 a 14h.


Comadira ha escrit poesia, teatre i assaig literari. Ha utilitzat el seu talent verbal en traduccions de referència com la dels Cants, de Leopardi. El seu teatre ha contemplat, a vegades, grans figures de la nostra literatura, com El dia dels morts: un oratori per a Josep Pla (!997), o Al cel; un oratori per a Jacint Verdaguer (2009). Comadira és un assagista contundent i lúcid, com ho mostren els reculls Sense escut (1998), L'ànima dels poetes (2002), Forma i prejudici: papers sobre el Noucentisme (2006) o Les paraules alades (2011). I és, encara, pintor, dibuixant i grafista, autor d'una obra plàstica inconfusible. L'exposició antològica 50 anys de pintura, presentada a Montserrat i a Girona durant el 2012, avala una trajectòria que avança paral·lela i complementària al fet literari. 
En la commemoració del setanté aniversari de l'autor, en aquesta mostra bibliogràfica s'hi aplega una selecció de materials conservats a la Biblioteca de Catalunya que permeten una panoràmica sobre la biografia creativa d'una veu i una mirada que, amb llenguatges diversos i pensament personal, enriqueixen la nostra cultura. 
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

1 comentari:

  1. Afortunat aquell a qui el públic li reconeix els anys i l'obra feta: el seu nom s'escampa per l'espai com un eco infinit.

    ResponElimina

Related Posts with Thumbnails