Xevi Sala, Premi Prudenci Bertrana 2016 :: La tardor literaria en català :: 80grams celebra sis anys de literatura :: Entrevista Anna Altisén :: Jo, confesso guanya el Premi Crexell 2012 :: Mor l'escriptor Emili Teixidor :: Grup 62 ja és a Google Play :: Salvador Macip guanya el Premi Carlemany :: Rafael Nadal guanya el Premi Josep Pla 2012 :: Els llibres de l'any a 80grams :: La primera novel·la de Lluís Llach arribarà a les llibreries el 2 de febrer :: 20 anys de la mort de Montserrat Roig :: Ha mort Joan Agut :: 80grams celebra 3 anys de literatura catalana :: L'escriptora Muriel Villanueva guanya el Premi Just M. Casero amb la novel·la La Gatera :: Aguilera, O'Hara i Llavina, Premis Octubre 2011 :: Rànquing de tardor 80grams 2011 :: David Cirici guanya el Premi Prudenci Bertrana :: L'infern d'Alabastre guanya el rànquing d'estiu 2011 :: Pa negre, la primera pel·lícula catalana candidata als Óscars :: Ausiàs March té perfil al Facebook :: Joaquim Carbó, Premi Trajectòria Setmana del Llibre en Català :: Cabré bat rècords i el seu llibre es reedita en només una setmana :: 80grams a Catalunya Ràdio

dimarts, 31 de gener del 2012

Novetat :: Reedició de Sol, i de dol de J.V.Foix per commemorar els 25 anys de la mort del poeta

Sol, i de dol
J.V Foix
Quaderns Crema
Gener de 2012
Reedició

El passat diumenge es complien els 25 anys de la mort de J.V. Foix. Nascut a Sarrià el 1893, Foix és, indiscutiblement, un dels poetes més grans del segle XX. Jaume Vallcorba va treballar durant anys colze a colze amb l’autor per fixar el text de la seva Obra Poètica, que Quaderns Crema ha publicat en catorze volums. Coincidint amb el 25è aniversari de la mort de J.V. Foix, Quaderns Crema publicar demà 1 de febrer, Sol, i de dol en edició de butxaca, amb una nova introducció de Jaume Vallcorba.
Sol, i de dol és un dels llibres majors de J. V. Foix. Escrit al llarg de molts anys en sonets clàssics, tracta la majoria de temes que van ocupar el poeta: la pertinença a una estirp, la recerca del permanent, l’erotisme transcendental i l’efímer i els jocs verbals pirotècnics. I tot això dintre d’una tradició, la llatina, de la qual es va voler sentir part i continuador. Jaume Vallcorba, que va treballar directament amb el poeta durant anys, ens presenta aquesta edició, amb un pròleg que dóna les claus per entendre el llibre.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts with Thumbnails