Xevi Sala, Premi Prudenci Bertrana 2016 :: La tardor literaria en català :: 80grams celebra sis anys de literatura :: Entrevista Anna Altisén :: Jo, confesso guanya el Premi Crexell 2012 :: Mor l'escriptor Emili Teixidor :: Grup 62 ja és a Google Play :: Salvador Macip guanya el Premi Carlemany :: Rafael Nadal guanya el Premi Josep Pla 2012 :: Els llibres de l'any a 80grams :: La primera novel·la de Lluís Llach arribarà a les llibreries el 2 de febrer :: 20 anys de la mort de Montserrat Roig :: Ha mort Joan Agut :: 80grams celebra 3 anys de literatura catalana :: L'escriptora Muriel Villanueva guanya el Premi Just M. Casero amb la novel·la La Gatera :: Aguilera, O'Hara i Llavina, Premis Octubre 2011 :: Rànquing de tardor 80grams 2011 :: David Cirici guanya el Premi Prudenci Bertrana :: L'infern d'Alabastre guanya el rànquing d'estiu 2011 :: Pa negre, la primera pel·lícula catalana candidata als Óscars :: Ausiàs March té perfil al Facebook :: Joaquim Carbó, Premi Trajectòria Setmana del Llibre en Català :: Cabré bat rècords i el seu llibre es reedita en només una setmana :: 80grams a Catalunya Ràdio

dijous, 27 d’octubre del 2011

Novetat :: Ombres en la nit.

Ombres en la nit
Ferran Torrent
Columna
Octubre de 2011
Novel·la


Una història de violència a la València dels 40

Un gitano supervivent de l'holocaust, Santiago Cortés, torna l'any 1947 a les terres valencianes on va néixer després d'haver estat pres al camp de concentració de Dachau. El seu viatge a una ciutat sumida en la misèria de la postguerra espanyola, però, no obeeix a cap nostàlgia: forma part d'un grup tan estigmatitzat com ell, d'un escamot clandestí que té la missió de liquidar un pròfug nazi emparat pel règim franquista. Per això unirà les seus forces a les d'antics lluitadors de la República, a les de dos agents britànics del SIS, a les d'un espia soviètic amb una doble identitat insospitada i fins i tot a les d'un expert falsificador potser no tan entestat a oblidar el passat com pretén. Tots plegats s'enfrontaran amb una societat que sembla condemnada a repetir els mateixos errors que desencadenaraan la seua insaciable set de justícia, o potser de venjança, perque... en què es converteix un ésser humà quan consagra la seua existència a caçar caçadors d'altres éssers humans? I què pot acabar tenint més pes en una existència així, la seua ètnia o la seua ideologia? Els protagonistes d'Ombres en la nit han patit en primera persona la gran tragèdia del segle XX, però això no fa que deixin d'estar vius ni d'arribar al lector traspassant les pàgines amb una força i una versemblança extraordinàries, virtuts ben característiques de l'obra de Ferran Torrent. I és que, més enllà de la pessimista i lúcida reflexió sobre la naturalesa humana que impregna l novel·la del principi a la fi, també hi ha el ritma trepidant i les elaborades trames que sempre han avalat l'obra de l'autor. 


. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts with Thumbnails